Traditionele Asperges
Heb je geen hoge druk of combi-stoomoven ? Zo kook je perfecte asperges:
1. Bereid de witte asperges en krieltjes.
Was de asperges met koud water. Schil vervolgens de asperges met een dunschiller en snijd ongeveer 3 cm van de uiteindes af. De uiteindes van de asperges zouden nu niet meer ‘houtig’ aan moeten voelen.
Tip: bewaar deze stukjes om er later een smaakvolle soep van te maken.
Pak een grote pan of een speciale aspergepan (mocht je deze in huis hebben) en kook de asperges in ongeveer 15 minuten gaar. Zet nog een pan met water op en kook ook de krieltjes. Wacht ongeveer 15 minuten totdat deze gaar zijn.
2. Maak de romige saus voor over de asperges.
Bereid de saus voor de asperges met boter én volgens de aanwijzingen op de verpakking van de saus voor Asperges. Snijd eventueel de ham of zalm in reepjes of blokjes. Leg de asperges op de borden. Verdeel de ham of zalm en de gemaakte aspergesaus over de asperges.
3. Garneer de asperges voor een complete smaak.
Strooi de hardgekookte en fijngesneden eieren over de asperges. Doe de krieltjes erbij en garneer het gerecht met een beetje peterselie.
Dat wordt royaal genieten, eetsmakelijk!