recept asperges
Kook je mee?

Asperges

Van Wanrooij kookclub

Wow, heb je ook een heerlijk aspergepakket ontvangen? Dit paasweekend kun je deze heerlijke seizoensgroente op tafel zetten.  Asperges hebben een zachte, kenmerkende smaak en zitten ook nog eens bomvol vitamine B en E. Onze koks helpen je graag met het bereiden van dit gerecht. Ze laten je in de vlog zien hoe je dit gemakkelijk en lekker op tafel zet. Zin om mee te koken?

Kookvlogs

Kook je vanavond mee?

Onze koks Paula en Lia hebben een kookclub opgezet. Elke week komt er een vlog online, zo kun je meekoken! We beginnen met asperges, ook wel bekend als het witte goud, zijn verrukkelijk! Kook je vanavond mee met jouw hoge druk of combi-stoomoven?

Traditionele Asperges

Heb je geen hoge druk of combi-stoomoven ? Zo kook je perfecte asperges:
1. Bereid de witte asperges en krieltjes.
Was de asperges met koud water. Schil vervolgens de asperges met een dunschiller en snijd ongeveer 3 cm van de uiteindes af. De uiteindes van de asperges zouden nu niet meer ‘houtig’ aan moeten voelen.
Tip: bewaar deze stukjes om er later een smaakvolle soep van te maken.

Pak een grote pan of een speciale aspergepan (mocht je deze in huis hebben) en kook de asperges in ongeveer 15 minuten gaar. Zet nog een pan met water op en kook ook de krieltjes. Wacht ongeveer 15 minuten totdat deze gaar zijn.

2. Maak de romige saus voor over de asperges.
Bereid de saus voor de asperges met boter én volgens de aanwijzingen op de verpakking van de saus voor Asperges. Snijd eventueel de ham of zalm in reepjes of blokjes. Leg de asperges op de borden. Verdeel de ham of zalm en de gemaakte aspergesaus over de asperges.

3. Garneer de asperges voor een complete smaak.
Strooi de hardgekookte en fijngesneden eieren over de asperges. Doe de krieltjes erbij en garneer het gerecht met een beetje peterselie.

Dat wordt royaal genieten, eetsmakelijk!

asperge pakket van wanrooij