Vind de beste keukenopstelling voor jouw ruimte

Maak een afspraak
huysinc-keuken
- Keukens
Keukens in ons assortiment zijn er in vele vormen en maten. Het kiezen van de beste keukenopstelling kan dus lastig zijn. Laat je daarom inspireren door de verschillende mogelijkheden en ontdek wat in jouw ruimte past.

Rechte keukens

Eén van de bekendste keukenopstelling is de rechte keuken. In de basis bestaat elke keukenopstelling uit een rechte keuken omdat er in elke keuken wel een lineaire element zit. Dit type keuken past in elke ruimte, maar is de ideale opstelling voor kleine ruimtes. Het keukenblok neemt namelijk weinig ruimte in beslag, maar biedt toch voldoende plek voor alle apparatuur.

Als je voldoende ruimte hebt, kun je een rechte keuken met kookeiland kiezen. Deze opstelling is eenvoudig te betrekken bij het woongedeelte van het huis. Zo heb je direct een sfeervolle leefkeuken die de woonkamer en keuken verbindt. Koken is tegenwoordig ook echt een moment voor gezelligheid en allang niet meer alleen een plek om eten te koken.

Geen plek voor een kookeiland? Dan zijn er nog veel andere mogelijkheden. Ontdek ze nu!

Rechte keuken inspiratie

Parallel keukens

Een parallelle keuken is de perfecte keuze voor een open keuken. Deze opstelling kan zowel in kleine als grote ruimtes gerealiseerd worden.

Met deze opstelling kun je kiezen om aan één kant een rechte keuken te plaatsen (met werkblad) en aan de andere kant een apparatuurkast. Let daarbij wel op de afstand tussen beide elementen. Onze tip, zorg voor minimaal 2 meter tussenruimte. Zo heb je voldoende plek om te kunnen lopen én alle keukenkastjes makkelijk te openen.

Ook met dit type keuken heb je ruime mogelijkheden voor de indeling en combinatie met bijvoorbeeld een kookeiland.

Open keuken Huysinc

U-vorm keuken

Een U-opstelling geeft veel mogelijkheden. Je kunt hem ontwerpen met of zonder bovenkasten en hebt altijd veel werkruimte. Door de vorm heb je alles direct bij de hand. Heb je een open ruimte? Dan kun je de lange zijde van de ‘U’ als schiereiland inrichten. Plaats een paar barkrukken en je hebt een echte leefkeuken.

Klassieke U-vorm keuken

Open keuken

In een grote ruimte kun je een gezellige leefkeuken creëren. Hoe? Door te kiezen voor een open keuken. Deze opstelling zorgt ervoor dat de keuken en de rest van het huis één geheel worden. Dus zie jij de keuken als meer dan alleen een plek om eten te koken? Dan is deze opstelling perfect geschikt als gezellig plek om te tafelenen met het gezin of vrienden.

Betrek je keuken dus bij je woonruimte door te kiezen voor een open keuken. Zo creëer je een open en ruimtelijke sfeer in het hele huis.

Open keuken Huysinc

L-vorm keukens

De L-vorm keuken wordt ook wel een hoekkeuken genoemd. De hoekkeuken blijft populair en deze opstelling kun je op verschillende manieren neerzetten. Bijvoorbeeld volledig tegen de muur of met één zijde aan de muur zodat de andere zijde los in de ruimte komt te staan.

Een L-keuken biedt veel ruimte voor zowel een groot werkblad als kastruimte. Zo kun je dus lekker de ruimte nemen tijdens het koken en hoef je je geen zorgen te maken over de opbergmogelijkheden van al je keukengerei. Heb je extra ruimte? Dan kun je altijd nog kiezen voor een L-opstelling met keukeneiland. Zo creëer je meer zitplek en kun je echt leven in de keuken.

L-vorm keuken wit

Kleine keukenideeën

Of je nu een grote of kleine ruimte hebt, elke keuken hoort praktisch te zijn. Daarom leek het ons tijd om de kleine keuken in de spotlights te zetten! Hoe ga je om met weinig ruimte in de keuken en laat je de ruimte groter lijken met de keuze voor een juiste keukenopstelling? We laten je de charme én mogelijkheden zien van de kleine keuken.

Zwarte keuken met persoon in de keuken

G-vorm keuken

Deze G-opstelling biedt mogelijkheid voor een zitgedeelte. Houd je daar niet van? Dan kun je de andere kant ook als opbergruimte gebruiken, want daarvan heb je nooit genoeg in je keuken!

G-vorm keuken inspiratie

T-vorm keuken

Een wat minder bekende is een keuken in T-opstelling.  Deze speelse keukenopstelling neemt een stuk minder ruimte in beslag dan een eilandkeuken, maar heeft wel dezelfde voordelen.

T-vorm keuken inspiratie

F-vorm keuken

Een speelse opstelling waarbij je in een kleine ruimte veel werkruimte creëert. Verlang je naar meer opbergruimte? Dan kun je kiezen voor extra bovenkasten.

Expo-Showroom-F-vorm-keuken

Weet je nog niet welke keukenopstelling het beste past bij je woning?

Maak dan direct een afspraak voor keukenadvies op maat.

Meer artikelen

Landelijke keuken
Een landelijke keuken: Het hart van het huis met karakter

Een landelijke keuken is meer dan een plek waar gekookt wordt; het is het kloppend hart van het huis, waar warmte, gezelligheid en karakter samenkomen. Deze keukenstijl, gekenmerkt door het ...

- Keukens
Illuminate keuken met houten fornten en zwarte details
De nieuwste keukentrends van 2024

Keukens zonder grepen

Greeploze keukens zijn dé trend van 2024. Ze bieden een strak, modern uiterlijk door kasten en laden te integreren zonder traditionele handgrepen. Met hun naadloze ...

- Keukens
huysinc-gesprek-1-1

Opzoek naar de juiste opstelling voor jouw ruimte?

Onze adviseurs helpen je graag.

Krijg advies op maat