Een ruimtelijke en stijlvolle open keuken

Open keuken met persoon die in de keuken loopt
- Keukens
Wil je de keuken bij de woonkamer betrekken? Een gezelligheidsmens kiest voor een open keuken! Deze keukenopstelling maakt het mogelijk om tijdens het koken met elkaar in gesprek te blijven of de kinderen in de woonkamer in de gaten te houden. De open keuken is in elke woning toe te passen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? In dit artikel lees je de voor- en nadelen.

Open keuken in de woonkamer

Heb jij een woning waar de woonkamer en keuken losse kamers zijn en wil je een open keuken maken? Je bent niet de enige! Een open keuken zorg voor een openlijk, ruimtelijk gevoel in de woning en een gezellige sfeer in het gehele huis. Maar wat is passend in jouw woning? Met een open keuken kun je alle kanten op. Kun je de keuken kwijt in de woonkamer? Met deze opstelling lopen het kook- en woongedeelte naadloos in elkaar over.  Kies bijvoorbeeld voor een kleine open keuken met een rechte of hoekopstelling en een ronde eettafel of compacte bar. Heb je plek voor een grote open keuken? Leef je dan uit met een kookeiland, uit te breiden met bijvoorbeeld barkrukken.

 

open keuken

 

Half open keuken

Houd je van de ruimte en rust, maar wil je de twee gedeeltes toch liever subtiel gescheiden houden? Dat kan met een half open keuken. Wanneer de ruimte bijvoorbeeld een L-vorm of hoek heeft, kun je de keuken en woonkamer toch apart houden terwijl de ruimtelijke uitstraling bewaard blijft. Of plaats een sfeervolle open kast als een soort van ‘scheiding’ tussen de ruimtes. Wanneer jouw ruimtes op dit moment gescheiden zijn door een muur met deur, kun je er ook voor kiezen de deur te verbreden of weg te halen voor een meer open uitstraling.

 

half open keuken

 

Voor- en Nadelen

Voordelen van een open keuken:

  • De openheid. Je staat directe verbinding met de huiskamer, zo maak je er één grote, gezellige ruimte.
  • In contact met de andere bewoners en gasten.
  • Een extra dimensie aan de ruimte. Door de twee kleinere ruimtes samen te voegen, maak je de woning ruimtelijker
  • Meer lichtinval.

 

Nadelen van een open keuken:

  • Als je niet veel kastruimte hebt kan een open keuken rommelig aanvoelen.
  • Geluiden uit de keuken hoor je ook in de woonkamer.

Mensen in open keuken

 

Meubel in dezelfde stijl

In een open keuken is het mooi om de stijl van de keuken door te trekken naar de woonkamer. Maar hoe? We kunnen het door jou gekozen materiaal van de keuken ook een dressoir, servieskast, tv-meubel of bijkeuken voor je maken. Hoe gaaf is dat?

open keuken

 

Meer artikelen

Witte hoogglans l-vorm keuken
Populair en veelzijdig: een L-keuken

Afmeting vereiste voor een L-keuken

Er zijn genoeg mogelijkheden voor het plaatsen van een hoekkeuken. Je moet natuurlijk wel de hoek om kunnen, dit betekent dat je een minimale ...

- Keukens
Stoere zwarte U-keuken
Een U-keuken: functioneel en gezellig

Stijlen en kleuren

Op het gebied van kleur en stijl is er ontzettend veel mogelijk. Onze klanten kiezen meestal een lichte kleur U-keuken. De lichte kleur zorgt er ook voor dat de ruimte ...

- Keukens
Grote open keuken met persoon die in de keuken loopt

3D tekening van jouw nieuwe open keuken?

Onze keukenadviseurs helpen je de juiste oplossing te vinden voor jouw woning. Ontdek de vele mogelijkheden en ontvang een gedetailleerde 3D-tekening van je nieuwe keuken.

Maak een afspraak