Een rechte keuken

past in elke woning...

- Keukens
Bij een rechte keuken staan alle elementen naast elkaar. Dit betekent dat je ruimte overhoud om er een tafel naast te plaatsen. Uiteraard zit in een rechte keuken evenveel keukenapparatuur dan in andere vormen keukens. Denk aan een koelkast, kookplaat, oven en vaatwasser. Kies je voor een kookplaat met geïntegreerde afzuiging, zonder afzuigkap maak je er een open keuken van.

Rechte keukens afmetingen

Een rechte keuken past in elke woning; denk aan een rijtjeswoning, twee onder een kap, vrijstaande woning of villa. Je zult verbaasd staan hoe makkelijk een rechte keuken in een kleine woning past. Daarentegen kan het ook heel gezellig zijn om in een grote woning te kiezen voor een rechte keuken. Plaats tegen de andere wand een grote eettafel als schiereiland, zo maak je een open keuken. De afmeting kun je zo klein of groot maken als je zelf wil:

  • De minimale afmeting is 1.80 meter.
  • De gemiddelde afmeting van een rechte keuken is 3 tot 4 meter.
  • In royale woningen is de rechte keuken al snel 5 meter.

 

rechte keuken

 

Kleuren en Stijlen

De meeste gekozen rechte keuken is de witte moderne greeploze keuken met donker werkblad. Natuurlijk kun je ook gaan voor een robuustere look door de rechte keuken uit te voeren in eikenhout met een betonnen werkblad. Heb je een industriële smaak? Dan komt een zwarte rechte keuken goed tot zijn recht bij de rest van het interieur. Nu kan een rechte keuken ook goed in een landelijke woning. Kies voor een verticaal streepje in het keukenfront en een donker werkblad en je zit gebakken! Wat past in jouw woning? 

rechte keuken

Rechte keuken met eiland of bar

Als je voldoende ruimte hebt, kun je een lineaire keuken met bar kiezen. Praktisch om aan te ontbijten, gezellig een drankje te drinken met vrienden of gezelschap aan te hebben terwijl je kookt. Naast de gezelligheid heb je ook gelijk een sfeervolle leefkeuken die luxe uitstraalt.

rechte keuken met bar

 

Zonder of met bovenkastjes?

Heb je ontzettend veel keukenspullen? Dan is het aan te raden om extra kastjes te plaatsen boven de rechte keuken. Deze bovenkastjes zijn minder diep dan het keukenblok en ziet er daardoor subtiel uit. Kies jij voor extra opbergruimte?

rechte keuken


De voor- en nadelen

Een keuken schaf je niet zo vaak aan als nieuwe kleding. Daarom is het goed om te weten wat de voor- en nadelen zijn van een rechte keuken in de woning.


Voordelen:

  • Benut de ruimte efficiënt.
  • Voordeliger dan andere opstellingen.
  • Compact en voldoende opbergruimte.

Nadelen:

  • Minder werkruimte dan andere keukenopstellingen.
  • Kan leeg ogen in een grote woning.

Meer artikelen

huysinc-keuken
Keukenopstellingen - Alle mogelijkheden en inspiratie

Rechte keukens

Eén van de bekendste keukenopstelling is de rechte keuken. In de basis bestaat elke keukenopstelling uit een rechte keuken omdat er in elke keuken wel een lineaire element ...

- Keukens
Witte hoogglans l-vorm keuken
Populair en veelzijdig: een L-keuken

Afmeting vereiste voor een L-keuken

Er zijn genoeg mogelijkheden voor het plaatsen van een hoekkeuken. Je moet natuurlijk wel de hoek om kunnen, dit betekent dat je een minimale ...

- Keukens
huysinc

3D tekening van jouw nieuwe rechte keuken?

Met behulp van onze keukenadviseurs is het mogelijk om voor jouw woning de juiste keuken oplossing te vinden. Laat je verrassen door de vele mogelijkheden. Je ontvangt een gedetailleerde 3D-tekening.

Plan een afspraak