Label

Een parallel keuken

efficiënt en in elke stijl...

Zwart houten parallel keuken
- Keukens
De parallel keukenopstelling bestaat uit twee losse keukenelementen die recht tegenover elkaar staan. Parallel keukens zijn populair omdat je ze op verschillende manieren kunt indelen. Wel moet je op een aantal punten letten wanneer je kiest voor deze keukenopstelling. Daar vertellen we je graag meer over.

Zorg voor genoeg tussenruimte

Er zitten weinig eisen aan de beschikbare ruimte voor een parallel keuken, maar één aandachtspunt is wel erg belangrijk: zorg voor een tussenruimte van minimaal 2 meter. Zo kun je de deurtjes of lades van beide keukenblokken openen zonder dat deze tegen elkaar komen.

Een keukenblok is meestal 60 centimeter diep. Dat betekent dat de beschikbare ruimte minimaal 320 centimeter breed moet zijn. Let hier dus goed op wanneer je deze keukenopstelling overweegt. Mocht je minder ruimte hebben, zul je toch moeten overwegen of deze opstelling geschikt is.

parallel keuken


De voor- en nadelen van een parallel keuken

Voordelen:

  • Geschikt voor grote en kleine ruimtes.
  • Beschikt over voldoende opbergruimte.
  • Veel werkruimte als je voor twee lage keukenblokken kiest.
  • Maak er een leefkeuken van door er een eettafel tussen in te zetten.

 

Nadelen:

  • Minimaal 3,20 meter beschikbaar in de ruimte.
  • Heb je een hele brede ruimte? Dan is dit geen ergonomische opstelling.
    Oplossing: Plaats de spoelbak, kookplaat, koelkast en vaatwasser naast elkaar.

parallel keuken


Stijlen en kleuren

Een parallel keuken kun je ontwerpen in allerlei stijlen en kleuren die aansluit op de rest van je interieur. Wel zien we dat er vaak gekozen wordt voor een zwarte keuken of een witte keuken.

Ondanks de donkere uitstraling van een zwarte keuken, ziet deze er wel chique uit door dat twee zwarte keukenblokken tegenover opgesteld staan. Dit kun je prachtig combineren met een werkblad van beton, perfect bij een trendy en industrieel interieur.

Wil je een moderne uitstraling? Dan komt een witte keuken in parallel opstelling beter tot zijn recht. Plaats een eettafel tussen de twee blokken en je hebt een heerlijke open parallel keuken.

Meer inspiratie over parallel keukens? Kom langs in onze showroom en kijk mee met onze adviseurs!

parallel keuken

 

Parallel keuken met schiereiland of bar

Verlang je naar een bar in de keuken? Zelfs dan kan een parallel opstelling prima passen in je woning. De keukenblokken hoeven namelijk niet per se aan de muur vast te staan. Door de parallel opstelling een kwart slag te draaien komt één keukenblok los te staan. Verleng je werkblad en plaats er twee krukken onder. Zo maak je er een schiereiland van met bar, hoe gezellig is dat?

 

Parallel keuken met bar

 

Parallel keuken met raam

Vraag jij je af of je een parallel opstelling past in jouw keuken met een raam? Neem dan je tekening mee naar onze adviseur, zo kunnen we goed meedenken met een passende oplossing voor in jouw woning. Vaak zien wij dat een parallel keuken met raam goed te realiseren is. We tekenen dit uit in een 3D programma, zodat jij het beste beeld hebt van jouw toekomstige droomkeuken.

 

parallel keuken

 

Parallel keuken met kastenwand

Heb je veel keukenspullen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een hoge kastenwand. Met een parallelle keukenopstelling kun je ervoor kiezen om aan het lage keukenblok te koken. Zo kun je aan het andere keukenelement de hoge kasten plaatsen voor de spullen die je niet nodig hebt tijdens het koken.

 

parallel keuken

 

Meer artikelen

Witte hoogglans l-vorm keuken
Populair en veelzijdig: een L-keuken

Afmeting vereiste voor een L-keuken

Er zijn genoeg mogelijkheden voor het plaatsen van een hoekkeuken. Je moet natuurlijk wel de hoek om kunnen, dit betekent dat je een minimale ...

- Keukens
vtwonen keuken om verliefd op te worden

Laat je inspireren en maak van je keuken weer een plek waar je verliefd op wordt.

- Keukens
parallel keuken

3D tekening van jouw nieuwe parallel keuken?

Met behulp van onze keukenadviseurs is het mogelijk om voor jouw woning de juiste keuken oplossing te vinden. Laat je verrassen door de vele mogelijkheden. Je ontvangt een gedetailleerde 3D-tekening.

Plan een afspraak