Populair en veelzijdig: een L-keuken

Witte hoogglans l-vorm keuken
- Keukens
Een L-keuken is een keuken die bestaat uit twee elementen die samen de vorm van de letter L hebben. Het is een veelzijdige opstelling die altijd goed past in een ruimte. Wil je meer weten over de L-vormige keuken? We zetten de stijlen, keuzes, voor- en nadelen en de mogelijkheden voor je op een rij. Laat je inspireren!

Afmeting vereiste voor een L-keuken

Er zijn genoeg mogelijkheden voor het plaatsen van een hoekkeuken. Je moet natuurlijk wel de hoek om kunnen, dit betekent dat je een minimale muurlengte nodig hebt van 120 centimeter. Een keukenmodule is namelijk 60×60 centimeter. De andere kant van de L kun je dan zo lang maken als de beschikbare ruimte toelaat. Het meest gekozen formaat van een hoekkeuken is 300 x 240 centimeter.

De voor- en nadelen van een hoekkeuken

Voordelen:
  • Het grote voordeel van een L-keuken is de hoeveelheid opbergruimte. In de lades, onder- en bovenkastjes kun je al je spullen makkelijk kwijt.
  • Het is ook de ideale opstelling om op een zeer ergonomische manier te werken, doordat je de werkdriehoek op een goede manier kan benutten.
Nadelen:
  • Een keuken in L-opstelling heeft eigenlijk alleen een nadeel bij een kleine ruimte.

Stijlen en kleuren van een L-vormige keuken

Een L-keuken is er in vele stijlen en kleuren. Er zijn talloze combinaties mogelijk. Inspiratie nodig? We hebben een aantal opties op een rijtje gezet.

Witte L-keuken creëert een moderne uitstraling

De meeste gekozen L-keuken is de witte keuken. Een witte keuken is vaak strak afgewerkt en heeft een moderne en open uitstraling. Perfect dus voor in de moderne woning. Tip: maak gebruik van een greeploos design om de keuken een nog moderne uitstraling te geven.

l keuken wit

Een landelijke houten L-keuken

Een hoekkeuken kan ook prima in een landelijke woning. Kies dan bijvoorbeeld voor deze houten keuken met een greeploos kader en een betonlook werkblad. Zo creëer je een warme en gezellig L-keuken.

Houten-keuken-greeploos-AEG-Mat-Zart-apparatuur-1024x683

Een stoere en industriële L-vormige keuken

Ben je meer fan van een industriële look? Denk dan aan een mat zwarte keuken. Deze look trekt steeds meer mensen aan en geeft een stoere en robuuste uitstraling aan je keuken.

Zwarte keuken met licht keukenblad

L-keuken met bar

Verlang je naar een bar in de keuken, zelfs dan kan een L-vormige keuken prima passen in je woning. Door de keuken niet volledig tegen twee muren te plaatsen kun je een bar maken door het keukenblad te verlengen als bar. Een zijde staat dan los in de ruimte. Zo maak je een gezellige eetplek. Plaats er twee krukken onder, en aanschuiven maar!

l keuken

 

Hoekkeuken met raam

Vraag jij je af of je een hoekkeuken kan kiezen als je een raam hebt in je keuken? Vaak kan dit wel gerealiseerd worden en dient het raam als lege ruimte tussen de twee keukenelementen. Dit is terug te zien op het voorbeeld. Neem je tekening mee naar onze adviseur, zo kunnen we goed meedenken met een passende oplossing voor in jouw woning. We tekenen dit uit in een 3D programma, zodat jij het beste beeld hebt van jouw toekomstige droomkeuken.

l keuken

 

Hoekkeuken greeploos

Wist je dat 80 procent van de keukenkopers kiest voor een greeploze keuken? Handig schoon te houden en je hebt altijd een strakke look. Dit geldt voor alle stijlen behalve de landelijke stijl. Daar kiest onze klant bijna altijd voor een greep. Je kunt ons kiezen uit tientallen grepen, keuze genoeg! Vind je een greep toch niet zo mooi? Tegenwoordig is er ook een landelijke keuken verkrijgbaar bij ons. De greep is verwerkt in het kader van het keukenfront.  Hoe gaaf is dat? Bekijk de afbeeldingen hieronder.

l keuken zwart

 

Meer artikelen

Open keuken met persoon die in de keuken loopt
Een Open keuken
Wil je de keuken bij de woonkamer betrekken? Een gezelligheidsmens kiest voor een open keuken! Deze keukenopstelling maakt het mogelijk om tijdens het koken met elkaar in gesprek te blijven of de ...
- Keukens
Stoere zwarte U-keuken
Een U-keuken: functioneel en gezellig
Een U-keuken is een praktische en functionele opstelling. Je hebt veel werkblad die je in kunt delen zoals jij wil. Als er genoeg ruimte beschikbaar is, kun je ook kiezen voor een gezellige eetplaats ...
- Keukens
huysinc-gesprek

3D tekening van jouw nieuwe L-keuken?

Met behulp van onze keukenadviseurs is het mogelijk om voor jouw woning de juiste keuken oplossing te vinden. Laat je verrassen door de vele mogelijkheden. Je ontvangt een gedetailleerde 3D-tekening.

Plan een afspraak