moderne keuken marmer en hout
Past in elke woning...

... een rechte keuken.

Maak direct een afspraak

Inspiratie rechte keuken

Bij een rechte keuken staan alle elementen naast elkaar. Dit betekent dat je ruimte overhoud om er een tafel naast te plaatsen. Uiteraard zit in een rechte keuken evenveel keukenapparatuur dan in andere vormen keukens. Denk aan een koelkast, kookplaat, oven en vaatwasser. Kies je voor een kookplaat met geïntegreerde afzuiging, zonder afzuigkap maak je er een open keuken van.

Rechte keukens afmetingen

Een rechte keuken past in elke woning; denk aan een rijtjeswoning, twee onder een kap, vrijstaande woning of villa. Je zult verbaast staan hoe makkelijk een rechte keuken in een kleine woning past. Daarentegen kan het ook heel gezellig zijn om in een grote woning te kiezen voor een rechte keuken. Plaats tegen de andere wand een grote eettafel als schiereiland, zo maak je een open keuken. De afmeting kun je zo klein of groot maken als je zelf wil:

  • De minimale afmeting is 1.80 meter.
  • De gemiddelde afmeting van een rechte keuken is 3 tot 4 meter.
  • In royale woningen is de rechte keuken al snel 5 meter.
Rechte mat zwarte keuken met donker werkblad

Kleuren en Stijlen

De meeste gekozen rechte keuken is de witte moderne greeploze keuken met donker werkblad. Natuurlijk kun je ook gaan voor een robuustere look door de rechte keuken uit te voeren in eikenhout met een betonnen werkblad. Heb je een industriële smaak? Dan komt een zwarte rechte keuken goed tot zijn recht bij de rest van het interieur. Nu kan een rechte keuken ook goed in een landelijke woning. Kies voor een verticaal streepje in het keukenfront en een donker werkblad en je zit gebakken! Wat past in jouw woning? We helpen je graag met het ontwerpen van een rechte keuken of ga zelf aan de slag met onze ontwerptool!

Rechte witte hoogglans keuken Zwart werkblad

Rechte keuken met eiland of bar

Als je voldoende ruimte hebt, kun je een lineaire keuken met bar kiezen. Praktisch om aan te ontbijten, gezellig een drankje te drinken met vrienden of gezelschap aan te hebben terwijl je kookt. Naast de gezelligheid heb je ook gelijk een sfeervolle leefkeuken die luxe uitstraalt.

Rechte keuken met Bar

Zonder of met bovenkastjes?

Heb je ontzettend veel keukenspullen? Dan is het aan te raden om extra kastjes te plaatsen boven de rechte keuken. Deze bovenkastjes zijn minder diep dan het keukenblok en ziet er daardoor subtiel uit. Kies jij voor extra opbergruimte?

Rechte witte keuken
Moderne houten keuken met horizontale lijn

De voor- en nadelen

Een keuken schaf je niet zo vaak aan als nieuwe kleding. Daarom is het goed om te weten wat de voor- en nadelen zijn van een rechte keuken in de woning.

Voordelen:

  • Benut de ruimte efficiënt.
  • Voordeliger dan andere opstellingen.
  • Compact en voldoende opbergruimte.

Nadelen:

  • Minder werkruimte dan andere keukenopstellingen.
  • Kan leeg ogen in een grote woning.

Inspiratie rechte keuken

Ook leuk om te lezen!

Het WOW-magazine. Vol wooninspiratie, tips en handige weetjes voor je nieuwe woning.

Ga terug naar de keukenopstellingen of keukenpagina.