Marmer keuken voor een unieke en luxe uitstraling

Marmer achterwand keuken wit grijs
- Keukens
Een marmer keuken staat symbool voor luxe en exclusiviteit. Dit natuurlijke materiaal brengt een unieke uitstraling in elke keuken, dankzij de natuurlijke aders en de variatie in materialen en kleuren.

Toepassingen van marmer in de keuken

Marmer kan op verschillende manieren in de keuken worden toegepast, zoals in keukenbladen, achterwanden, en zelfs in vloeren. Door zijn veelzijdigheid past marmer in diverse keukenstijlen, van modern tot klassiek.

Marmer keukenblad

Een marmer keukenblad is de meest populaire toepassing van marmer in de keuken. Het biedt een luxe uitstraling en is verkrijgbaar in vele kleuren en stijlen. Of je nu kiest voor een witte keuken, zwarte keuken of kleurrijke keuken, in onze showroom vind je een marmeren keukenblad wat daarbij past. Je kunt verschillende tinten marmer kiezen zoals wit, bruin, grijs, zwart en zelfs rood. Hierdoor kun je de keuken zo stijlen als je zelf wilt.

Wil je voor een neutrale uitstraling gaan? Kies dan voor een wit of grijs marmer keukenblad. Als de uitstraling van de keuken toch wat stoerder is, dan is zwart de beste keuze. Ook kun je een marmer keukenblad gebruiken als echte blikvanger. Door de aders in deze natuursteen valt elke variant al op, maar combineer dit met opvallende kleur als groen of rood en je hebt een echte blikvanger in de keuken.

Marmer keukenblad wit

Hoe onderhoud je een marmer keukenblad?

Een marmer keukenblad kun je extra beschermen door een laag aquaseal. Marmer en hardsteen zijn kalkhoudend, waardoor zuren zoals frisdrank en citroen een chemische reactie geven. Dit is dan ook een nadeel in vergelijking met de andere lookalike producten. Gebruik voor de zekerheid een onderzetter, snijplank en vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en frisdrank. Gebruik ook geen schuursponsje, deze kan krasjes veroorzaken. Voor het dagelijks onderhoud van een marmer keukenblad adviseren wij om lauwwarm water te gebruiken. Er mag ook een beetje afwasmiddel in zitten. Intensieve schoonmaak is mogelijk met aquaclean.

Marmer achterwand keuken

Het doortrekken van het marmeren keukenblad in de achterwand creëert een samenhangende en luxueuze uitstraling. Deze toepassing is niet alleen esthetisch aantrekkelijk maar ook praktisch, omdat het de keuken gemakkelijk schoon te houden maakt.

Marmer achterwand keuken wit

Voor- en nadelen van marmer in keukens

Zoals bij elk natuurlijk materiaal, komen er met de keuze voor marmer zowel voordelen als nadelen kijken. Deze hebben we voor je op een rijtje gezet.

Voordelen van marmer in keukens

 • Luxe uitstraling: Marmer voegt een ongeëvenaarde, elegante en luxe uitstraling toe aan elke keuken.
 • Uniekheid: Geen twee stukken marmer zijn hetzelfde, wat betekent dat elke marmeren keuken uniek is.
 • Hygiënisch: Marmer is een hygiënisch materiaal dat gemakkelijk schoon te houden is, ideaal voor keukenoppervlakken.
 • Hittebestendig: Van nature bestand tegen hitte, waardoor het een goede keuze is voor keukenbladen waarop hete pannen geplaatst kunnen worden.
 • Waardeverhogend: Natuursteen, zoals marmer, kan de waarde van je woning verhogen.
 • Veelzijdigheid in design: Beschikbaar in diverse kleuren en patronen, passend bij elke keukenstijl, van klassiek tot modern.
 • Duurzaam: Bij goed onderhoud kan marmer vele jaren meegaan zonder aan schoonheid in te boeten.
 • Natuurlijk materiaal: Voegt een element van de natuur toe aan je keuken, wat zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.
 • Reflecteert licht: Marmer kan licht reflecteren, waardoor je keuken lichter en ruimer lijkt.
 • Koel oppervlak: Ideaal voor het bereiden van deeg en bakken, omdat het oppervlak koel blijft.

Nadelen van marmer in keukens

 • Krasgevoelig: Marmer kan relatief gemakkelijk krassen oplopen, wat extra zorg vereist.
 • Vlekgevoelig: Zuren zoals citroensap en azijn kunnen het oppervlak etsen en vlekken veroorzaken.
 • Onderhoudsintensief: Vereist regelmatig afdichten om te beschermen tegen vlekken en schade.
 • Kan barsten: Bij zware impact of ongelijke ondersteuning kan marmer barsten.
 • Prijs: Hoogwaardig marmer kan duur zijn in aanschaf en installatie. Marmerlook dient als goed alternatief.
 • Gewicht: Marmer is zwaar, wat extra ondersteuning vereist voor keukenkastjes en werkbladen.
 • Chemische reactie met zuren: Natuurlijk marmer reageert chemisch met zuren, wat permanente schade kan veroorzaken.
 • Niet uniform: Variaties in kleur en adering betekenen dat het moeilijk kan zijn om exacte matches te vinden voor reparaties of uitbreidingen.
 • Koude uitstraling: Voor sommigen kan de koele, harde uitstraling van marmer minder uitnodigend zijn.
 • Beperkte weerstand tegen sommige schoonmaakmiddelen: Agressieve schoonmaakmiddelen kunnen het oppervlak beschadigen, wat beperkingen oplegt aan de schoonmaakopties.

Wat kost een marmeren keuken

Een algemene misvatting over marmer is dat het alleen weggelegd is voor de rijke. Deze aanname wordt gedaan, omdat een keuken van marmer er luxueus uitziet. Toch kan marmer kosteneffectief zijn, afhankelijk van het soort marmer dat je koopt. Kies je voor een openbook aderpatroon (gespiegeld), grote aders, kleine aders? Daarnaast is marmerlook een goed alternatief.

Wat is marmerlook

Marmerlook verwijst naar materialen die de uitstraling van echt marmer nabootsen. Deze opties zijn ideaal voor wie de look van marmer wil zonder de hoge kosten en het intensieve onderhoud. Marmerlook materialen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en designs, waardoor ze een breed scala aan stijlvoorkeuren kunnen bedienen.

Marmerlook keuken

Een marmerlook keuken biedt de luxe uitstraling van echt marmer, maar is onderhoudsvriendelijker en goedkoper. Zo kun je met elk budget genieten van de luxe uitstraling van marmer. Materialen zoals composiet, keramiek, en Dekton kunnen een marmerlook creëren met een consistente aderstructuur.

 • Keramiek kan een ‘tegel’ zijn met het patroon van marmer en is ongeveer € 1000,- voordeliger dan natuurlijk marmer.
 • Dekton is een combinatie van porselein en keramiek. Dit is ongeveer € 500,- voordeliger dan een massief marmeren keukenblad.
 • Met kunststof en gelamineerde keukenbladen en achterwanden bespaar je al snel € 3000,-.  

Voor de marmerlook keuken zijn nog meer kleuren en designs beschikbaar om jouw droomkeuken te verwezenlijken. 

Marmerlook keramiek grijs (1)

Marmerlook keramiek donker (1)

 

Meer artikelen

Cubanit keuken: Een toonbeeld van elegante functionaliteit
De Huyscollectie presenteert met trots de keuken in de kleur Cubanit, een prachtige toevoeging aan elk modern huis. Deze keuken combineert esthetiek met functionaliteit, waarbij elk detail zorgvuldig ...
- Keukens
Wijnkoeler in je keuken: een luxe noodzaak
Een wijnkoeler in de keuken is niet alleen een teken van verfijning en liefde voor wijn, maar ook een praktische toevoeging die bijdraagt aan de functionaliteit en esthetiek van je keuken. Voor de ...
- Keukens
Marmer keukenblad wit

3D tekening van jouw nieuwe marmer keuken?

Met behulp van onze keukenadviseurs is het mogelijk om voor jouw woning de juiste keuken oplossing te vinden. Laat je verrassen door de vele mogelijkheden. Je ontvangt een gedetailleerde 3D-tekening.

Plan een afspraak