Hoogglans of mat...

...een witte keuken kan altijd!

Witte keuken

Een witte keuken is erg populair en zie je bij veel mensen thuis. Dat is ook niet vreemd, de kleur wit combineert met alle woonstijlen en is tijdloos. Het gebruik van lichte tinten in huis zorgt voor rust en overzicht. Gaat jouw voorkeur uit naar een moderne, landelijke, industriële of trendy witte keuken? Er is genoeg keus!

Waarom een witte keuken?

Een witte keuken is geliefd om vele redenen. Niet alleen is deze makkelijk te combineren met allerlei interieurstijlen, ook laat het de keuken groter ogen. Een witte keuken gecombineerd met natuurlijk licht zorgt namelijk voor een minimalistische en open uitstraling.

Door de witte keuken te combineren met de juiste accessoires, kleuren en materialen kun jij de keuken realiseren die helemaal past binnen je interieur. Van modern tot stoer, met een witte keuken kan het allemaal.

Bekijk moderne keukens
Moderne witte keuken greeploos

Landelijke witte keuken

De landelijke woonstijl wordt steeds populairder. De kleur wit is binnen deze stijl de meest voorkomende kleur. Dat komt omdat wit makkelijk te combineren is met kleuren en materialen.

In het voorbeeld van de stoere landelijke showroomkeuken op de afbeelding, zijn de authentieke details terug te zien in de kaderfronten. Dit is gecombineerd met een donker werkblad en landelijke zwarte tegels op de achterwand. Tegelijkertijd geven de strakke lijnen en de minimalistische grepen de keuken een rustgevende uitstraling.

Landelijke witte keuken met greep en donker werkblad

Moderne witte keuken

Voor een moderne witte keuken wordt er vaak gekozen voor hoogglans omdat dit een chique uitstraling geeft. De weerspiegeling van het licht op de hoogglans zorgt voor een ruimtelijk effect. De glanzende oppervlakte is eenvoudig schoon te maken en is onderhoudsvrij, maar geeft wel een luxe en moderne uitstraling.

Een witte hoogglans keuken kun je prachtig combineren met luxueuze materialen zoals een gouden of koperen kraan en spoelbak. Zou jij het aan durven om te kiezen voor een echte eye-catcher in jouw witte keuken?

Witte hoekkeuken met bovenkasten

Welke kleur achterwand past bij een witte keuken?

Denk je er aan om een tegelwand te nemen bij je witte keuken? Dan kun je op onze bovenste verdieping in het Warenhuys verschillende tegels bekijken. Hoe leuk is dat? Zo kun je direct de tegel bij het frontje van de keuken zien. Hoe leuk is dat? Er wordt ook vaak gekozen om het werkblad door te trekken naar de achterwand van de keuken. Zo behoud je de eenheid in de keuken. Zo kun je een betonlook werkblad door laten trekken naar de achterwand. Of een contrasterende antracieten werkblad. We laten de mogelijkheden graag zien in ons 3D-tekenprogramma.

landelijke witte Schröder keuken

Welke vloer past goed bij een witte keuken?

Wat voor kleur vloer kies je bij een witte keuken? Dit verschilt per stijl! In ons 3D-tekenprogramma kunnen we veel soorten vloeren laten zien.Zo heb je een idee van het totaalbeeld.

Ook kun je verschillende tegels bekijken in ons Warenhuys. Hoe praktisch is dat? Bekijk alvast verschillende soorten tegels in onze tegelconfigurator. Nieuwsgierig welke kleur vloer er vaak gekozen wordt bij de verschillende stijlen? De meest populaire stijlen zetten wij op een rijtje:

 • Moderne woning met witte keuken: Witte, betonlook of antraciete tegelvloer
 • Industriële woning met witte keuken: Donkere tegelvloer.
 • Landelijke/klassieke woning met witte keuken: Houtlook of donkere tegelvloer
 • Trendy woning met witte keuken: Marmeren of houtlook tegelvloer.
witte keuken trendy

Welk werkblad staat goed bij een witte keuken?

Als je hebt besloten welk materiaal jij wilt als keukenblad, moet je vaak ook nog kiezen voor een kleur. Maar welke kleurcombinaties worden er het meest gekozen bij verschillende keukenstijlen? Hieronder een aantal combinaties ter inspiratie:

  • Moderne witte keuken: Wit, betonlook of donker werkblad.
  • Industriële witte keuken: Zwart, beton of rvs werkblad.
  • Landelijke/klassieke witte keuken: Antraciet of houten werkblad.
  • Trendy witte keuken: Marmer, wit of betonlook werkblad.
Schröder keuken puur met kookeiland

Ook leuk om te lezen!

Benieuwd naar 10 keukentips waar je waarschijnlijk nog niet aan had gedacht? Lees het artikel!

10 keukentips bij aankoop keuken

10 keukentips

Ga verder naar de algemene keukenpagina of naar de pagina keukenopstellingen