Open keuken Siematic marmer look werkblad en achterwand
Uniek en gedurfd...

...marmer in de keuken!

Marmer keukenblad

Een marmer keukenblad geeft echt een luxe uitstraling aan de keuken. Deze natuursteen past in verschillende stijlen keukens en creëert al snel een exclusieve en chique sfeer. Daarnaast is het een materiaal dat hygiënisch en van nature hittebestendig is.

  • Luxe uitstraling
  • Hard en duurzaam materiaal
  • Hygiënisch
  • Elke plaat is uniek
  • Van nature hittebestendig
  • Natuursteen verhoogt de waarde van je woning
  • Past in verschillende stijlen keukens
Maak direct een afspraak
Open witte keuken Siematic marmer look

Marmer keukenblad soorten

Marmeren keukenbladen zijn in vele stijlen en kleuren. Of je nu kiest voor een witte keuken, zwarte keuken of kleurrijke keuken, in onze showroom vind je een marmeren aanrechtblad wat daarbij past. Je kunt verschillende tinten marmer kiezen zoals wit, bruin, grijs, zwart en zelfs rood. Hierdoor kun je de keuken zo stijlen als je zelf wilt.

Wil je voor een neutrale uitstraling gaan? Kies dan voor een wit of grijs marmer keukenblad. Als de uitstraling van de keuken toch wat stoerder is, dan is zwart de beste keuze. Ook kun je een marmer keukenblad gebruiken als echte blikvanger. Door de aders in deze natuursteen valt elke variant al op, maar combineer dit met opvallende kleur als groen of rood en je hebt een echte blikvanger in de keuken.

Voor de marmerlook keuken zijn nog meer kleuren en designs beschikbaar om jouw droomkeuken te verwezenlijken. Zie hieronder een paar voorbeelden uit ons werkbladen plein.

Wat kost een marmeren keuken?

Een algemene misvatting over marmer is dat het alleen weggelegd is voor de rijke. Deze aanname wordt gedaan, omdat een keuken van marmer er luxueus uitziet. Toch kan marmer kosteneffectief zijn, afhankelijk van het soort marmer dat je koopt. Kies je voor een openbook aderpatroon (gespiegeld), grote aders, kleine aders? Daarnaast heb je ook marmerlook. Dit kan een ‘tegel’ zijn met het patroon van marmer, dit noemen we keramiek. Keramiek is ongeveer € 1000,- voordeliger dan natuurlijk marmer. Zo hebben we ook nog Dekton, dit is een combinatie van porselein en keramiek. Dit is ongeveer € 500,- voordeliger dan een massief marmeren werkblad. Daarnaast hebben we ook kunststof en gelamineerde werkbladen. Dan bespaar je al snel € 3000,-.  Zo kun je met elk budget genieten van de luxe uitstraling van marmer.

SieMatic Zwarte keuken

Marmerlook

Naast echt marmer, is er zijn er ook materialen die op marmer lijken. Deze materialen zijn onderhoudsvriendelijker en goedkoper, maar creëren wel eenzelfde marmer uitstraling. Er zijn drie materialen die een marmerlook kunnen creëren. Er kan gekozen worden voor een sterk composiet, keramiek of dekton blad.

De bovenlaag van keramiek en dekton bestaat uit een vaste print, waardoor de aderstructuur altijd hetzelfde patroon heeft. Zo kun je genieten van de luxe van marmer zonder dat het de prijs erg omhoog drijft.

Open keuken Siematic marmer werkblad

Hoe onderhoud je een marmeren aanrechtblad?

Een marmeren werkblad kun je extra beschermen door een laag aquaseal. Marmer en hardsteen zijn kalkhoudend, waardoor zuren zoals frisdrank en citroen een chemische reactie geeft. Dit is dan ook een nadeel in vergelijking met de andere lookalike producten. Gebruik dus voor de zekerheid een onderzetter, snijplank en vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en frisdrank. Gebruik ook geen schuursponsje, deze kan krasjes veroorzaken. Voor het dagelijks onderhoud van een marmeren werkblad adviseren wij om lauwwarm water te gebruiken. Er mag ook een beetje afwasmiddel in zitten. Intensieve schoonmaak is mogelijk met aquaclean.

marmer trend 2020 Van Wanrooij Warenhuys in Waardenburg

Marmer achterwand in de keuken

Het is populair om de marmeren werkblad door te trekken in de achterwand. Waarom? Dit geeft een mooie uitstraling én de keuken is goed schoon te houden. Daarnaast geeft het een luxueus effect, een echte blikvanger in je woning! Trend van 2022: Zwarte keuken met marmeren werkblad.

SieMatic keuken zwart

Ga verder naar de algemene keukenpagina of naar de pagina keukenopstellingen