Parallel keuken
Efficiënt en in elke stijl...

...een parallel keuken.

Maak direct een afspraak

Parallel keuken inspiratie

De parallel keukenopstelling bestaat uit twee losse keukenelementen die recht tegenover elkaar staan. Parallel keukens zijn populair omdat je ze op verschillende manieren kunt indelen. Wel moet je op een aantal punten letten wanneer je kiest voor deze keukenopstelling. Daar vertellen we je graag meer over.

Zorg voor genoeg tussenruimte

Er zitten weinig eisen aan de beschikbare ruimte voor een parallel keuken, maar één aandachtspunt is wel erg belangrijk: zorg voor een tussenruimte van minimaal 2 meter. Zo kun je de deurtjes of lades van beide keukenblokken openen zonder dat deze tegen elkaar komen.

Een keukenblok is meestal 60 centimeter diep. Dat betekent dat de beschikbare ruimte minimaal 320 centimeter breed moet zijn. Let hier dus goed op wanneer je deze keukenopstelling overweegt. Mocht je minder ruimte hebben, zul je toch moeten overwegen of deze opstelling geschikt is.

witte keuken met donker keukenblad parallel opstelling

De voor- en nadelen van een parallel keuken

Voordelen:

  • Geschikt voor grote en kleine ruimtes.
  • Beschikt over voldoende opbergruimte.
  • Veel werkruimte als je voor twee lage keukenblokken kiest.
  • Maak er een leefkeuken van door er een eettafel tussen in te zetten.

Nadelen:

  • Minimaal 3,20 meter beschikbaar in de ruimte.
  • Heb je een hele brede ruimte? Dan is dit geen ergonomische opstelling.
    Oplossing: Plaats de spoelbak, kookplaat, koelkast en vaatwasser naast elkaar.
Parallel keuken

Stijlen en kleuren

Een parallel keuken kun je ontwerpen in allerlei stijlen en kleuren die aansluit op de rest van je interieur. Wel zien we dat er vaak gekozen wordt voor een zwarte keuken of een witte keuken.

Ondanks de donkere uitstraling van een zwarte keuken, ziet deze er wel chique uit doordat twee zwarte keukenblokken tegenover opgesteld staan. Dit kun je prachtig combineren met een werkblad van beton, perfect bij een trendy en industrieel interieur.

Wil je een moderne uitstraling? Dan komt een witte keuken in parallel opstelling beter tot zijn recht. Plaats een eettafel tussen de twee blokken en je hebt een heerlijke open parallel keuken.

Weet je niet helemaal wat past in jouw woning? Wij helpen je graag met het ontwerpen van een parallel keuken of ga zelf aan de slag met onze ontwerptool.

 

Parallel keuken beton en hout landelijk

Parallel keuken met schiereiland of bar

Verlang je naar een bar in de keuken? Zelfs dan kan een parallel opstelling prima passen in je woning. De keukenblokken hoeven namelijk niet per se aan de muur vast te staan. Door de parallel opstelling een kwart slag te draaien komt één keukenblok los te staan. Verleng je werkblad en plaats er twee krukken onder. Zo maak je er een schiereiland van met bar, hoe gezellig is dat?

Parallel keuken met raam

Vraag jij je af of je een parallel opstelling past in jouw keuken met een raam? Neem dan je tekening mee naar onze adviseur, zo kunnen we goed meedenken met een passende oplossing voor in jouw woning. Vaak zien wij dat een parallel keuken met raam goed te realiseren is. We tekenen dit uit in een 3D programma, zodat jij het beste beeld hebt van jouw toekomstige droomkeuken.

Parallel keuken wit

Parallel keuken met kastenwand

Heb je veel keukenspullen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een hoge kastenwand. Met een parallelle keukenopstelling kun je ervoor kiezen om aan het lage keukenblok te koken. Zo kun je aan het andere keukenelement de hoge kasten plaatsen voor de spullen die je niet nodig hebt tijdens het koken.

Parallel keuken zwart

Inspiratie Parallel opstelling

Ook leuk om te lezen!

Het WOW-magazine. Vol wooninspiratie, tips en handige weetjes voor je nieuwe woning.

Terug naar de keukenopstellingen of naar de keukenpagina.