Witte hoekkeuken showroom van wanrooij
Populair en veelzijdig...

... een L-keuken

L-keuken

Een L-keuken is een keuken die bestaat uit twee elementen die samen de vorm van de letter L hebben. Het is een veelzijdige opstelling die altijd goed past in een ruimte. Het is niet voor niets een populaire keuken vorm. Deze opstelling is erg functioneel en beschikt over veel opbergruimte. Daarnaast is er genoeg ruimte om te keuken doordat het werkblad zelf ook groot is.   Door de hoek creëer je extra ruimte dus ook in een kleine ruimte past vaak een L-keuken. Wil je meer weten over de L-vormige keuken? We zetten de stijlen, keuzes, voor- en nadelen en de mogelijkheden voor je op een rij. laat je inspireren!

Afmeting vereiste voor een L-keuken

Er zijn genoeg mogelijkheden voor het plaatsen van een hoekkeuken. Je moet natuurlijk wel de hoek om kunnen, dit betekent dat je een minimale muurlengte nodig hebt van 120 centimeter. Een keukenmodule is namelijk 60×60 centimeter. De andere kant van de L kun je dan zo lang maken als de beschikbare ruimte toelaat. Het meest gekozen formaat van een hoekkeuken is 300 x 240 centimeter.

hoek keuken L opstelling

De voor- en nadelen van een hoekkeuken

Voordelen:

  1. Het grote voordeel van een L-keuken is de hoeveelheid opbergruimte. In de lades, onder- en bovenkastjes kun je al je spullen makkelijk kwijt.
  2. Het is ook de ideale opstelling om op een zeer ergonomische manier te werken, doordat je de werkdriehoek op een goede manier kan benutten.

Nadelen:

  1. Een keuken in L-opstelling heeft eigenlijk alleen een nadeel bij een kleine ruimte.

Als je namelijk een eettafel in de ruimte tussen de L-vorm wil zetten, valt de handige keukenindeling voor een stuk weg. Dat kan je oplossen door bijvoorbeeld met een zitgedeelte te werken waaraan je kan zitten om te eten. De keuken in L-vorm met bar heeft in sommige gevallen de vorm van een U-opstelling. De bar is dan een extra aanvulling op de L-keuken, waardoor er een bijzonder ruime, sfeervolle leefkeuken ontstaat.

Landelijk greeploos houten hoek keuken

Stijlen en kleuren van een L-vormige keuken

Een L-keuken is er in vele stijlen en kleuren. Er zijn talloze combinaties mogelijk. Inspiratie nodig? We hebben een aantal opties op een rijtje gezet.

Witte L-keuken creëert een moderne uitstraling

De meeste gekozen L-keuken is de witte keuken. Een witte keuken is vaak strak afgewerkt en heeft een moderne en open uitstraling. Perfect dus voor in de moderne woning. Tip: maak gebruik van een greeploos design om de keuken een nog moderne uitstraling te geven.

Een landelijke houten L-keuken

Een hoekkeuken kan ook prima in een landelijke woning. Kies dan bijvoorbeeld voor deze houten keuken met een greeploos kader en een betonlook werkblad. Zo creëer je een warme en gezellig L-keuken.

Een stoere en industriële L-vormige keuken

Ben je meer fan van een industriële look? Denk dan aan een mat zwarte keuken. Deze leuk trekt steeds meer mensen aan en geeft een stoere en robuuste uitstraling aan je keuken.

Of ontwerp zelf je eigen keuken online

Wat past in jouw woning? We helpen je graag met het ontwerpen van een hoekkeuken of ga zelf aan de slag met onze ontwerptool!

L-keuken met bar

Verlang je naar een bar in de keuken, zelfs dan kan een L-vormige keuken prima passen in je woning. Door de keuken niet volledig tegen twee muren te plaatsen kun je een bar maken door het keukenblad te verlengen als bar. Een zijde staat dan los in de ruimte. Zo maak je een gezellige eetplek. Plaats er twee krukken onder, en aanschuiven maar!

L vorm keuken met bar

Hoekkeuken met raam

Vraag jij je af of je een hoekkeuken kan kiezen als je een raam hebt in je keuken? Vaak kan dit wel gerealiseerd worden en dient het raam als lege ruimte tussen de twee keukenelementen. Dit is terug te zien op het voorbeeld. Neem je tekening mee naar onze adviseur, zo kunnen we goed meedenken met een passende oplossing voor in jouw woning. We tekenen dit uit in een 3D programma, zodat jij het beste beeld hebt van jouw toekomstige droomkeuken.

L vorm keuken met raam open keuken

Hoekkeuken greeploos

Wist je dat 80 procent van de keukenkopers kiest voor een greeploze keuken? Handig schoon te houden en je hebt altijd een strakke look. Dit geldt voor alle stijlen behalve de landelijke stijl. Daar kiest onze klant bijna altijd voor een greep. Je kunt ons kiezen uit tientallen grepen, keuze genoeg! Vind je een greep toch niet zo mooi? Tegenwoordig is er ook een landelijke keuken verkrijgbaar bij ons. De greep is verwerkt in het kader van het keukenfront.  Hoe gaaf is dat? Bekijk de afbeeldingen hieronder.

L vorm zwarte keuken

Inspiratie L vorm opstelling

Tip voor in je keuken

Kies je voor een L-keuken? Dan hebben we een opbergtip voor iedereen die niet graag in bochten wringt: Een hoekcarrousel.

De carrousel is een draaischijf waarop je potten en pannen kwijt kunt. Hiermee vul je prachtig de dode hoek mee op. Vind je dit ook handig? Vraag ernaar bij de adviseur, dan kun je de carrousel zelf bewonderen.

L vorm keuken met carrousel voor je pannen