Label

Industriële keuken: stoer, sfeervol en robuust

Landelijke industriële keuken met kookeiland vooraanzicht
- Keukens
Industriële keukens combineren functionaliteit met een stoere, robuuste uitstraling, waardoor ze een unieke sfeer creëren die zowel uitnodigend als indrukwekkend is. Deze keukens zijn perfect voor diegenen die houden van een design dat zowel een statement maakt als een warme, gezellige omgeving biedt.

Wat is een industriële keuken?

Een industriële keuken kenmerkt zich door het gebruik van robuuste materialen zoals RVS, metaal, en ruw hout, gecombineerd met een kleurenpalet van natuurlijke tinten. Deze elementen samen creëren een stoere, maar sfeervolle uitstraling die zowel modern als tijdloos is. Met hun mix van ruwe materialen en open ontwerpen, bieden industriële keukens een perfecte balans tussen stijl en praktische bruikbaarheid.

Industriële keuken kleuren

De kleuren die typisch zijn voor een industriële keuken, omvatten neutrale en natuurlijke tinten. Grijs, bruin, zwart, en donkergroen zijn populaire keuzes die bijdragen aan het robuuste en natuurlijke effect van de keuken, waardoor een kalme, maar stoere sfeer ontstaat.

Industriële keukenstijlen 

Binnen de industriële keukenstijl zijn er diverse sub-stijlen en materialen die elk hun eigen unieke charme en functionaliteit bieden. Van het ruwe en robuuste beton tot de warme uitstraling van hout, deze sectie verkent de veelzijdigheid en esthetische mogelijkheden van industriële keukens.

Industriële keuken beton

Een ruige en unieke look maak je af met beton, bekend om zijn stoere en unieke uitstraling. Het kan worden toegepast in werkbladen, keukenfrontjes, of als een volledige betonlook keuken, biedend zowel een moderne als landelijke vibe. Maar wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van beton?

  • Bij massief beton kan er na loop van tijd verkleuring zichtbaar zijn. Wil je dit niet riskeren? Kies dan voor betonlook keukenfrontjes of een aanrechtblad van keramiek.
  • Namaak beton is dat een goed alternatief als je veel zuurhoudende producten thuis hebt. Denk aan frisdrank of citroen. Dit reageert met massief beton en veroorzaakt vlekken die niet te verwijderen zijn.

Industriële keuken met beton zijaanzicht

Landelijke industriële keuken

De landelijke industriële keuken combineert het beste van twee werelden: de warmte en gezelligheid van landelijke elementen met de stoere, robuuste kenmerken van de industriële stijl. Houten keukenkasten in zwart of natuurlijke houttinten, gecombineerd met metalen of betonnen keukenbladen, creëren een harmonieuze mix.

Houten keukenkasten met betonnen keukenblad

Houten industriële keuken

Hout speelt een cruciale rol in de industriële keuken, vooral in combinatie met metalen accenten. Het voegt warmte en natuurlijke schoonheid toe, waardoor de keuken een uitnodigende sfeer krijgt.Bij de woonstijl landelijk denk je niet direct aan een industriële keuken.  Tegenwoordig is landelijk en industrieel perfect te combineren door de houten keuken in het zwart uit te voeren. Ook kun je houten keukenkasten prachtig met werkbladen van staal, beton of rvs mixen. Je kunt het ook omwisselen, kies voor industriële keukenkasten en combineer dit met een houten werkblad. 

Houten industriële keuken met kookeiland

Industriële keuken met kookeiland

Een industriële keuken met kookeiland is helemaal van deze tijd. Stoer, ruimtelijk en rauw. Het staat symbool voor de ultieme combinatie van functionaliteit en design. Het kookeiland biedt niet alleen extra werkruimte en opbergruimte maar dient ook als het sociale hart van de keuken, waar mensen samen kunnen komen. De robuuste materialen zoals beton, staal, en hout, kenmerkend voor de industriële stijl, komen prachtig tot hun recht in het ontwerp van een kookeiland. Dit element versterkt de open en ruimtelijke sfeer van de keuken, terwijl het tegelijkertijd een stoer en rauw randje toevoegt. Een kookeiland in een industriële keuken is daarmee niet alleen een praktische toevoeging maar ook een statement piece dat de esthetiek en functionaliteit van de ruimte naar een hoger niveau tilt.

Hoe creëer je een industriële woonkeuken?

Door goed te kijken naar de indeling van de keuken en de mogelijke opstelling van de keuken vergeleken met de rest van de leefruimte. Het fijnste van een industriële keuken met kookeiland is dat je bent verbonden met de woonkamer, zo vormt dit een mooi geheel. Voer de industriële stijl daarom ook door in andere meubels en overige elementen, zowel in de keuken als de woonkamer. 

Industriële keuken accessoires

Industriële keukenaccessoires spelen een cruciale rol in het versterken van de unieke, stoere uitstraling van de ruimte. Van verlichting tot handgrepen, deze elementen voegen niet alleen functionaliteit toe, maar ook een diepere laag van stijl en karakter aan de industriële keuken.

Industriële lamp keuken

Industriële lampen zijn niet alleen functioneel maar ook een stijlvolle toevoeging aan de keuken. Ze versterken de industriële look met hun metalen afwerkingen en robuuste ontwerpen.

Industriële keuken met industriële keukenlampen

Industriële achterwand keuken

Een achterwand met een industriële uitstraling, zoals houtlook, betonlook of metalen platen, voegt diepte en karakter toe aan de keuken.

Industriële achterwand keuken

Industriële afzuigkap keuken

Een opvallende afzuigkap in RVS of met een metaallook is een praktisch element dat perfect past binnen de industriële stijl.

Industriële keuken met afzuigkap

Industriële handgrepen keuken

Metalen handgrepen, in stijlen variërend van strak modern tot vintage, maken de industriële look door hun functionele schoonheid af.

Industriële keukens zijn een prachtige keuze voor diegenen die houden van een design dat zowel krachtig als gastvrij is. Door de juiste mix van materialen, kleuren, en accessoires te kiezen, kan elke keuken worden getransformeerd in een prachtige industriële ruimte die zowel praktisch als stijlvol is.

Meer artikelen

Huyscollectie open keuken met kookeiland
Huyscollectie keukens: stijlvol en functioneel

De Huyscollectie is een symbool van veelzijdigheid en persoonlijke expressie, ontworpen om aan elke stijlvoorkeur te voldoen. Deze collectie nodigt uit tot creativiteit met een breed scala aan ...

- Keukens
AEG: Innovatie en design in jouw keuken

AEG Keukenapparatuur

AEG zet de standaard voor moderne keukenapparatuur met een focus op functionaliteit, esthetiek en het creëren van een ultieme smaakbeleving. Elk apparaat is ontworpen ...

- Keukens
Huysinc keukenadviseur met klant

3D tekening van jouw nieuwe industriële keuken?

Met behulp van onze keukenadviseurs is het mogelijk om voor jouw woning de juiste keuken oplossing te vinden. Laat je verrassen door de vele mogelijkheden. Je ontvangt een gedetailleerde 3D-tekening.

Plan een afspraak