Stoomoven gerecht

We vroegen onze klanten met een nieuwe keuken om hun favoriete gerecht klaar te maken. Nel stuurde een foto van haar favoriete gerecht uit haar Pelgrim stoomoven. Hiermee won zij een prachtige keukenblender! Nel deelt graag het recept zodat iedereen met een stoomoven hiervan kan genieten!

Gerecht van Nel

Boodschappenlijstje voor Courgette-kiprolletjes met tagliatelle (4 personen)

2 rode uien
1 pot passata basilico (690 gram)
185 gram Paturain Cuisine knoflook & fijne kruiden (bakje)
2 courgettes
150 gram gerookte kipfilet
100 gram geraspte kaas
500 gram verse tagliatelle all’uovo
ovenschaal

 

Stoom je mee?

Verwarm de oven voor op 180℃. Snipper de rode uien en meng met de passata en ⅓ van de Paturain tot saus. Verdeel over de ingevette ovenschaal.
Schaaf de courgettes met een kaasschaaf in lange linten. Leg de kipfilet plakjes op elkaar en snijd de plakjes in twee repen.
Besmeer de kipfilet plakjes met de rest van de Paturain. Leg deze reepjes op de courgettelinten en rol de linten op.
Zet de rolletjes rechtop in de tomatensaus. Strooi de geraspte kaas over de rolletjes. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Verdeel over 4 borden en verdeel de kiprolletjes met saus erover. Lekker met blaadjes verse basilicum.

Eetsmakelijk!