Recepten tegen verveling

Huysinc Kookclub

Kookclub met Paula en Lia

Nu thuisblijven de norm is kun je misschien wel wat tips tegen verveling gebruiken. Daarom zorgen onze koks ervoor dat je de komende tijd genoeg inspiratie hebt om aan de slag te gaan in de keuken! We delen iedere week een vlog wat je kunt maken in jouw stoomoven. Heb je geen stoomoven? Hieronder zie je een aantal recept uit ons jubileumkookboekje, samengesteld door onze koks en klanten. Veel bakplezier!

Tip: bestel online de boodschappen, zo hoef je het huis niet uit.

Bekijk de vlogs

Kip-mango-avocado torentje

Bij het aankomende lenteweer past een fris lenterecept! De bereiding duurt 25 minuten.

Ingrediënten 

  • 1 avocado
  • 1 gerookte kipfilet
  • 1/2 mango
  • 1 bol mozzarella
  • 4 spekreepjes
  • rucola
  • pijnboompitten
  • sap van 1 sinaasappel
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 el honing
  • zout en peper.
Kookboekje avocado

Zo maak je het

Bereiding kip-mango-avocado torentje

  1. Doe 100 ml sinaasappelsap in een pannetje en laat inkoken tot de helft. Laat afkoelen.
  2. Schil, halveer en ontpit de avocado en snij in kleine blokjes.
  3. Snij de gerookte kipfilet in kleine blokjes.
  4. Schil de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
  5. Snij de bol mozzarella in kleine blokjes.
  6. Bak de 4 spekreepjes knapperig.
  7. Rooster de pijnboompitten.
  8. Maak met een serveerring van 7 cm vier torentjes.
  9. Maak opeenvolgend laagjes van avocado, kipfilet, mango en mozzarella.
  10. Leg boven op het torentje een stukje spek en een blaadje rucola.
  11. Maak een dressing van de ingekookte sinaasappelsap, de olijfolie en de honing.
  12. Giet de dressing over het torentje.
  13. Garneer met pijnboompitjes en versgemalen
    peper.
Sinaasappel kookboekje

Appel karamel upside-downcake

We beginnen met een lekker zoet recept! De bereiding duurt in totaal 120 minuten. Veel succes!
Ingrediënten karamel
200 gr kristalsuiker
100 gr boter
50 ml slagroom
mespunt zout

Ingrediënten appel en beslag
300 gr bloem
16 gr bakpoeder
½ tl zout
250 gr zachte boter
250 gr suiker
5 eieren
8 elstar appels

Appels kookboekje Van Wanrooij Warenhuys

Zo maak je het

Bereiding karamel, appel en beslag

  1. Doe de suiker in een pan met dikke bodem en laat die langzaam smelten en kleuren. Roer af en toe door.
  2. Haal de pan van het vuur als de inhoud goudbruin gekleurd is. Doe er dan boter, room en zout doorheen, roer goed en pas op voor spetters.
  3. Houd de karamel warm op lage stand.
  4. Zeef bloem, bakpoeder en zout.
  5. Doe de boter in een kom en zet de mixer of keukenmachine op halve kracht. Voeg de suiker toe en klop tot een luchtig mengsel.
  6. Voeg een voor een de eieren toe.
  7. Voeg nu geleidelijk bloem, bakpoeder en zout toe totdat een glad beslag ontstaat. Zet weg tot verder gebruik.
  8. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in partjes.
  9. Bedek de bodem van een dichte ovenpan met karamel. Leg er de plakjes appel in.
  10. Bedek het geheel met het beslag.
  11. Bak tijd up side downcake (automatisch programma) of oven 160°C, oven tijd ca 55 min.
  12. Haal de cake uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
  13. Draai de cake dan om op een platte schaal of plank en laat nog minimaal 5 minuten afkoelen.
Appels kookboekje

Ook leuk om thuis te doen:

Bekijk de nieuwe virtuele tour vanuit je eigen woning. Verdieping 5 is nieuw en verdieping 4 is verbouwd. Bewonder het eindresultaat!