Open leef keuken Siematic
Ruimtelijk en stijlvol...

...een open keuken

open keuken

Wil je de keuken bij de woonkamer betrekken? Een gezelligheidsmens kiest voor een open keuken! Deze keukenopstelling maakt het mogelijk om tijdens het koken met elkaar in gesprek te blijven of de kinderen in de woonkamer in de gaten te houden. De open keuken is in elke woning toe te passen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? In dit artikel lees je de voor- en nadelen. Daarnaast kun je een 3D-tekening op maat laten maken door ons, of ga zelf aan de slag met onze ontwerptool!

Open keuken in de woonkamer

Heb jij een woning waar de woonkamer en keuken losse kamers zijn en wil je een open keuken maken? Je bent niet de enige! Een open keuken zorg voor een openlijk, ruimtelijk gevoel in de woning en een gezellige sfeer in het gehele huis. Maar wat is passend in jouw woning? Met een open keuken kun je alle kanten op. Kun je de keuken kwijt in de woonkamer? Met deze opstelling lopen het kook- en woongedeelte naadloos in elkaar over.  Kies bijvoorbeeld voor een kleine open keuken met een rechte of hoekopstelling en een ronde eettafel of compacte bar. Heb je plek voor een grote open keuken? Leef je dan uit met een kookeiland, uit te breiden met bijvoorbeeld barkrukken.

Moderne keuken van wanrooij warenhuys

Half open keuken

Houd je van de ruimte en rust, maar wil je de twee gedeeltes toch liever subtiel gescheiden houden? Dat kan met een half open keuken. Wanneer de ruimte bijvoorbeeld een L-vorm of hoek heeft, kun je de keuken en woonkamer toch apart houden terwijl de ruimtelijke uitstraling bewaard blijft. Of plaats een sfeervolle open kast als een soort van ‘scheiding’ tussen de ruimtes. Wanneer jouw ruimtes op dit moment gescheiden zijn door een muur met deur, kun je er ook voor kiezen de deur te verbreden of weg te halen voor een meer open uitstraling.

half open kleine keuken

Inspiratie open keuken

Voor- en Nadelen

Voordelen van een open keuken:

  • De openheid. Je staat directe verbinding met de huiskamer, zo maak je er één grote, gezellige ruimte.
  • In contact met de andere bewoners en gasten.
  • Een extra dimensie aan de ruimte. Door de twee kleinere ruimtes samen te voegen, maak je de woning ruimtelijker
  • Meer lichtinval.

Nadelen van een open keuken:

  • Als je niet veel kastruimte hebt kan een open keuken rommelig aanvoelen.
  • Geluiden uit de keuken hoor je ook in de woonkamer.
Open keuken Siematic marmer werkblad

Open keuken zelf ontwerpen

Met onze handige Keukencreator ontwerp je zelf een open keuken. Je hoeft niks te installeren. Het werkt heel simpel, gewoon op onze website. Kies je eigen vorm, kleur en handgrepen. Bekijk je ontwerp daarna vanuit verschillende invalshoeken. Sla het ontwerp op, print het en neem het mee naar onze showroom waar onze adviseurs er graag verder mee aan de slag gaan. Start direct met ontwerpen van jouw open keuken of bekijk de voorbeelden!

Keuken zelf ontwerpen
openkeuken ontwerpen

Meubel in dezelfde stijl

In een open keuken is het mooi om de stijl van de keuken door te trekken naar de woonkamer. Maar hoe? We kunnen het door jou gekozen materiaal van de keuken ook een dressoir, servieskast, tv-meubel of bijkeuken voor je maken. Hoe gaaf is dat?

open keuken inbouwkast die past bij je keuken

Keukentrends

Wij zijn een specialist op het gebied van alle soorten en stijlen keukens. Van houten keukens tot antifingerprint keukens. De mooiste keukens en de nieuwste trends zijn te zien in onze complete en overzichtelijke showroom. Bekijk de nieuwste keukentrends!

keukentrends 2022 modern, landelijk en stoer

Keukentrends 2023

Terug naar de keukenopstellingen of de keuken pagina.