houten keuken beton werkblad
Robuust, stoer of juist warm en open…

… realiseer het met een houten keuken

Maak direct een afspraak

Houten keukens

Wij kunnen je gelukkig maken met talloze houten keukens in verschillende stijlen, maten en kleuren. Kleuren? Ja, dat lees je goed. Hout is er bijvoorbeeld in donker, licht maar ook zwart! Ontdek alle mogelijkheden en tips waar je op kan letten bij het uitzoeken van jouw houten droomkeuken.

Houten keukens

Een houten keuken kan veel verschillende uitstralingen hebben. Dit is geheel afhankelijk van het gekozen type hout en verdere aankleding van de keuken.

Zo kun je eenvoudig een stoere en rustieke uitstraling creëren door massief hout of steigerhout te gebruiken en dit te combineren met materialen als steen en zwarte keuken accessoires. Of voeg een kookeiland toe om een houten keuken met eiland te realiseren waar je alle ruimte hebt om lekker te koken.

Je kunt juist ook voor warm en knus gaan. Eikenhout is hier ideaal voor omdat dit soort hout een lichte en open uitstraling heeft. De unieke kleur van eikenhout zorgt voor een warm gevoel. Het is niet voor niets een van de populairste houten keuken stijlen.

moderne keuken marmer en hout

Eikenhout keuken

Eikenhout is populair om diverse redenen. De uitstraling van een volledig houten keuken is warme en geeft een knusse sfeer en heeft ook een excentriek karakter. Vroeger was deze stijl veel te vinden op het platteland, maar tegenwoordig ook in prachtige nieuwbouwwoningen.

Bij eikenhout wordt er al snel gedacht aan een licht houten keuken in een landelijke stijl, maar niets is minder waar. Eikenhout is ook goed te gebruiken in een meer industriële stijl, om een stoere donker bruine keuken te realiseren bijvoorbeeld.

Voordelen van eikenhout:

 • Sterk en duurzaam
 • Erg bewerkbaar en makkelijk te repareren bij beschadigingen
 • Beschikbaar in zowel een lichte als donkere tint
 • Te gebruiken in verschillende keukenstijlen
Landelijk greeploos houten hoek keuken

Soorten houten keukens

Er worden keukens gemaakt van bijna elke denkbare soort hout. Eikenhout is verre uit de meest gebruikte houtsoort. Deze hout variant is namelijk goed te bewerken en gaat lang mee. Naast eiken zijn er nog vele andere soorten. Zo worden er keukens gemaakt van:

 • Eikenhout
 • Notenhout
 • Essenhout
 • Steigerhout
 • Massief hout
 • Teakhout
 • Gerecycled hout

Elke hout variant heeft zijn eigen kenmerken en unieke uitstraling. Zo is essenhout licht van kleur, maar ook voorzien van een duidelijke houtstructuur. Hierdoor is het vol van karakter en ideaal om te combineren met stoere materialen zoals bijvoorbeeld een werkblad van steen of beton voor een stoere houten keuken.

Notenhout daarentegen heeft een mooie (donker) bruine kleur en is voorzien van een fijn strepenpatroon. Deze elegante uitstraling valt goed te combineren met witte of zwarte keukenbladen en accessoires voor een luxe look en feel.

Houtlook keuken

De uitstraling van een houten keuken kun je op verschillende manieren in huis halen. Bijvoorbeeld met een echte massief houten keuken of door te kiezen voor een houtlook keuken.

Houtlook is een alternatief op een volledig houten keuken en daarom ook goedkoper. Dit komt omdat het basismateriaal bestaat uit MDF. Een houtlook keuken is nauwelijks te onderscheiden van een echte houten keuken en heeft dus ook dezelfde uitstraling.

De voordelen van een houtlook keuken:

 • Stijlvol alternatief voor een massief houten keuken
 • Goedkoper
 • Makkelijk te onderhouden
 • Sfeervol met een warme uitstraling
houten keuken beton werkblad

Houten keuken industrieel

Een industriële keuken verlangt naar robuusten en stoere materialen. Toch kun je de industriële stijl wel iets gezelliger en warmer maken als je dit mixt met houten keukenfrontjes. Combineer dus de industriële stijl van je interieur met houten en realiseer een houten industriële keuken.

houten keuken zwart industrieel

Meubelen in dezelfde stijl

Creëer eenheid in je woning door de meubels te laten maken met hetzelfde materiaal als de keuken. We kunnen namelijk van, het door jou gekozen materiaal, ook een servieskast, tv-meubel, dressoir of bijkeuken maken.

houten meubel passend bij je houten keuken

Keukeninspiratie houten keuken

3D-tekening van jouw houten keuken

Met behulp van onze keukenadviseurs is het mogelijk om voor jouw woning de juiste keuken oplossing te vinden. Laat je verrassen door de vele mogelijkheden. Je ontvangt een gedetailleerde 3D-tekening. Ook verzorgen we een tekening voor de elektricien en loodgieter, zo kunnen zij direct aan de slag. Hoe handig is dat?

Plan een afspraak
houten keuken 3d ontwerp electra en gas

Keukentrends

Ben jij en koploper als het om trends gaat? Lees hier de laatste up-to-date keukentrends! Bekijk en geniet in dit artikel van alle trends die je snel tegen gaat komen.

Nu koop je een keuken niet elk jaar. Het is belangrijk dat je keuken praktisch is ingedeeld en dat je er zelf blij van wordt. Het is natuurlijk ook mogelijk om de rest van je interieur onder handen te nemen als je toe bent aan iets nieuws. Zo kan jouw keuken altijd jaren mee met de trend!

keukentrends 2022 modern, landelijk en stoer

Keukentrends 2023

Terug naar de keukenopstellingen of de keuken pagina.

Wit of zwart combineren met een houten keuken?

Ben jij iemand die van hout houdt, maar toch een modernere keukenstijl wil dan landelijk? Speel dan met twee materialen. Kies bijvoorbeeld een strak wit keukeneiland met een houten hoge kastenwand. Of denk aan een wit keukeneiland waar een houten bar aan vast zit. Met hout kun je werkelijk alle kanten op.

Kies je niet voor wit maar voor zwart? Dan ga je meer richting een industriële houten keuken.
Een industriële keuken verlangt naar robuuste en stoere materialen. Toch kun je de industriële stijl wel iets gezelliger en warmer maken als je dit mixt met houten keukenfrontjes en de juiste keukenaccessoires.

witte keuken met hout

Zwarte keuken met hout

Combineer bijvoorbeeld robuust hout met mat zwarte kranen of handgrepen voor een unieke zwarte keuken. Dit valt ook mooi af te werken met een werkblad van beton. Wil je toch een materiaal dat minder kwetsbaar is dan beton? Denk dan eens aan keramiek, graniet of dekton.

zwarte schröder keuken met houten bovenkasten

Houten werkblad

Wanneer een volledig houten keuken niet de stijl is waar je voor wilt gaan, kun je toch hout nog terug laten komen in de keuken. Dit kan door middel van een houten werkblad. Dit geeft de keuken alsnog het natuurlijke element maar dan op een subtiele wijze.

Een houten werkblad creëert een uniek aanrecht omdat elk houten werkblad weer anders is. Daarnaast is de keuze van houtsoort ook groot waardoor je eindeloos combinaties kan maken.

houten werkblad

Keukentrends 2022

Nieuwsgierig naar de nieuwste trends? Zo vind je:

 1. Aarde tinten
 2. Metallic keukens
 3. Klassieke moderne keukens
 4. Vitrine kasten
 5. Kies voor kleur
keukentrends 2022 modern, landelijk en stoer

Keukentrends 2023