5 voordelen van een tegelvloer

Nieuwe verdieping tegel en sanitair inspiratie Huysinc in Waardenburg
- Tegels
Wow, wist je dat er heel veel voordelen zitten aan een tegelvloer in je woonkamer? We vertellen je vijf handige voordelen waar je vast nog niet aan hebt gedacht bij het uitzoeken van je nieuwe tegelvloer. Ontdek ze hier

1. Uitstraling

Tegels zijn er in allerlei formaten, uitvoeringen (keramisch – natuursteen) en designs. Denk hierbij bijvoorbeeld aan houtlook tegels, passend bij elke smaak. Het is daarmee een tijdloze en sfeervolle keuze waar je niet snel op uitgekeken bent.

 

Houtvloer tegel

 

2. Levensduur

Tegels hebben van alle vloersoorten de langste levensduur en kunnen ook tegen een stootje. Een duurzame keuze dus, zowel voor het milieu als voor de portemonnee.

 

Tegelvloer dessin vtwonen grijs

 

3. Vloerverwarming

Tegels zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming en houden de warmte beter vast dan bijvoorbeeld pvc-vloeren, waardoor het warmteverlies minimaler is. Tevens kunnen tegels een iets hogere temperatuur aan dan pvc. Zo verbruik je minder energie en bespaar je kosten.

 

CIR MIAMI White Rope Dust Grey Pitch Black Light Brown esagone

 

4. Verkoelend

Tegels voelen heerlijk koel aan wanneer er geen gebruikt wordt gemaakt van de vloerverwarming. Heerlijk koel in de (steeds) warme(re) zomermaanden!

 

Tegelvloer keuzehulp

 

5. Onderhoud

Tegels zijn duurzaam en makkelijk in onderhoud. Ze zijn makkelijk schoon te krijgen. Even stofzuigen en dweilen en alles is weer schoon. Er kan ook geen stof tussen kieren en naden kruipen. Dweil tip: Lichtvochtige microvezeldoekjes zijn in staat om zonder toevoeging van reinigingsmiddelen de meeste alledaagse vervuilingen te verwijderen. Bij sterkere vervuiling kan een allesreiniger worden gebruikt. De allesreiniger zorgt ervoor dat het vuil gemakkelijker in het water wordt opgenomen.

 

Tegelvloer grijs

 

Meer artikelen

Tegeltrends 2024
De 4 tegeltrends van 2024
Streef je in 2024 naar een vernieuwde uitstraling voor je ruimte? Bekijk de nieuwste tegeltrends en geef je vloeren en wanden een eigentijdse touch! Laat je inspireren door de recentste ...
- Tegels
vtwonen buitentegels
Vtwonen buitentegels: de tegeltrend van dit moment!
De vtwonen buitentegels, nieuw in onze showroom en de trend in buitentegels van dit moment. Met de vtwonen buitentegels maak je van je terras en balkon een bijzondere plek om te relaxen en te ...
- Tegels
nieuwe-verdieping-tegel-en-sanitair-inspiratie-Van-Wanrooij-keuken-badkamer-en-tegel-Warenhuys-in-Waardenburg

Welke tegelvloer past bij jou?

Genoeg redenen dus om voor een tegelvloer te kiezen! Twijfel je nog? Je bent welkom in onze showroom om inspriatie op te doen! Liever een goed adviesgesprek? Vraag advies aan één van onze adviseurs. Zij helpen je er graag bij verder.

Maak een afspraak