5 fouten voorkomen bij aankoop keuken

keuken
- Keukens
Bij het kopen van een nieuwe keuken zijn er talloze beslissingen te nemen. Veel mensen zien belangrijke details over het hoofd of maken keuzes die later niet het gewenste resultaat opleveren. Dit kan leiden tot frustratie, extra kosten en een hoop gedoe om zaken te herstellen of aan te passen. Om je te helpen bij het navigeren door het complexe proces van een keuken kopen, belichten we de vijf meest voorkomende fouten en bieden we tips om deze te vermijden.

1: Hoogte Keuken 

Een veelgemaakte fout is het niet correct inschatten van de ideale hoogte van het werkblad. Een te laag of te hoog werkblad kan leiden tot rugklachten en een oncomfortabele werkervaring in de keuken. Test de hoogte van het werkblad in ons keukenlab. Zo weet je zeker dat je de komende jaren ergonomisch in de keuken staat.hoogte-werkblad

2: Beschadiging met Handgrepen

Wil je handgrepen in de keuken? Veel mensen weten niet dat bij het openen van de draaideur de handgrepen tegen elkaar kunnen botsen en beschadiging aan de keuken geeft.

Kies je voor een grote handgreep en wil je een draaideur? Plaats de handgreep dan verticaal. Wil je de handgreep horizontaal? Dan is het verstandig om een lade te nemen in de keuken. Zo voorkom je schade aan jouw keuken!

Handgrepen

3: Verlichting 

Onderschat nooit het belang van goede verlichting in je keuken. Slechte of onvoldoende verlichting kan het bereiden van maaltijden bemoeilijken en zorgt voor een minder uitnodigende sfeer. Zorg voor een combinatie van algemene verlichting, taakverlichting boven werkbladen en sfeerverlichting om de keuken zowel functioneel als gezellig te maken.

Verlichting

4: Kleur 

In keukenshowrooms zijn alle producten verlicht met showroomverlichting. Dit geeft vaak een vertekend beeld met hoe het uiteindelijk bij jou thuis eruitziet in daglicht. Dit kun je oplossen door het door jou gekozen frontje mee te nemen in onze daglichtkamer. Zo weet je zeker wat je thuis aantreft als de keuken gemonteerd is door een van onze ervaren keukenmonteurs.

5c130129c07e54e77142cd0c292acbca-1920x1080

5: Gebruiksvriendelijkheid 

Het negeren van de gebruiksvriendelijkheid is een fout met verstrekkende gevolgen. Een keuken die er prachtig uitziet, maar niet praktisch is in het dagelijks gebruik, zal snel irritaties opleveren. Denk aan de indeling van de keuken, zorg voor voldoende opbergruimte en een logische plaatsing van apparatuur. Een goed doordachte keukenindeling verbetert de kookervaring en maakt je keuken efficiënter en aangenamer in gebruik.

Gebruiksvriendelijkheid
Door deze veelvoorkomende fouten te vermijden, kun je ervoor zorgen dat je nieuwe keuken niet alleen aan je esthetische wensen voldoet, maar ook een plezier is om in te koken en tijd door te brengen. Een slimme aanpak bij het ontwerpen van je keuken kan je veel tijd, geld en ongemak besparen.

Voorkom fouten bij het kiezen van jouw keuken en bespreek je wensen met een adviseur!

Maak direct een afspraak

Meer artikelen

Witte huyscollectie keuken: Een landelijk meesterwerk met kookeiland
Voor liefhebbers van de landelijke stijl die dromen van een keuken badend in licht, presenteert de Huyscollectie een prachtige witte keuken met kookeiland die perfect aansluit bij deze wens.
- Keukens
Zwart houten parallel keuken
Ruimte en stijl in balans met parallel keukens
De parallel keukenopstelling bestaat uit twee losse keukenelementen die recht tegenover elkaar staan. Parallel keukens zijn populair omdat je ze op verschillende manieren kunt indelen. Wel moet je op ...
- Keukens
Foto van een keuken

Welke keuken past bij jou

Liever een goed adviesgesprek om fouten bij de aankoop van een keuken te vermijden? Vraag nu advies aan één van onze ervaren adviseurs. Zij helpen je graag verder met persoonlijke tips en oplossingen

Maak een afspraak