Schroder keuken met kookeiland

Kijkje in de woning van Nicole & Koos

Keuken, badkamer én toilet

‘De adviseur voelde aan wat we wilden: qua materiaal, indeling en budget.’

Kijkje in de woning van Koos en Nicole van wanrooij warenhuys kookeiland

   

Nicole en Koos verhuisden van de stad naar een klein dorp in de Betuwe. Ze kochten een prachtig nieuwbouwhuis aan het water en konden niet wachten om het volledig naar hun smaak in te richten.

“Omdat ons huis door van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling gerealiseerd werd, kregen we een cheque om te besteden bij van Wanrooij keuken, badkamer & tegel warenhuys. Koos: “Ik was eerst een beetje sceptisch, want was het wel echt een interessante korting? Maar toen we voor inspiratie rond gingen kijken, wisten we al snel dat het een goed aanbod was.”

 

 

Niet het duurste van het duurste

Nicole: “Omdat de bouw al gestart was, moesten we snel bepalen waar leidingen en waterpunten kwamen. Gelukkig konden we snel terecht bij de adviseur. We wilden ‘iets van een eiland’ maar hadden geen idee of het paste. Fijn dat de adviseur met ons meedacht. Dat gaf meteen een goed gevoel.”

“Daarom maakten we ook een tweede afspraak”, zegt Koos. “Keukenadviseur Bas voelde aan wat we wilden. Qua materiaal, indeling en budget. Hij snapte dat wij niet het duurste van het duurste zochten en kwam met goede ideeën.”

Kook eiland quooker kraan van wanrooij warenhuys

Vertrouwen dat alles perfect past

“Bas maakte een 3D ontwerp zodat we onze keuken konden zien. Hij koos een aantal basiselementen die we zelf mochten verfijnen. Ik wilde me bijvoorbeeld wat meer verdiepen in de apparatuur. En we wilden liever een zwarte kraan en krasbestendige zwarte spoelbak. Het contact verliep heel relaxed. We konden vanuit het werk aanschuiven om mee te eten en onze keuzes te finetunen.”

“Omdat de zorgen over de ruimte rond het kookeiland toch een beetje bleven hangen, kregen we een VR-experience. Met zo’n visualisatie sta je letterlijk in je eigen keuken en kun je rondlopen.” Nicole vertelt enthousiast dat het een hele grote toevoeging was: “Zo kregen we meteen het vertrouwen dat alles perfect paste.”

Zwarte Quooker kraan met zwarte spoelbak
Pelgrim combi stoomoven zwart met magnetron functie

Fascinatie voor symmetrie

“En de inspiratiedag met de interieurstylist was ook top”, vult Koos aan. “We wilden eigenlijk de lange wand in de woonkamer in een opvallende kleur schilderen. De interieurstylist kwam met het idee om juist de wand aan de andere kant van de kamer te schilderen. Nu verbindt deze wand de keuken, het eetgedeelte en zitgedeelte. Een erg goed idee.”

Koos: “Ik ben perfectionistisch en vind zichtlijnen heel belangrijk. Bas snapte mijn fascinatie voor symmetrie. Daarom hebben we gekozen voor twee ovens, staat het koffiebarretje in de kastenwand en is de grote koelkast voor het oog verdeeld in twee vlakken.”

Heel veel bergruimte

“Ach ja, die koelkast”, lacht Nicole. “Omdat we al een ruime vriezer in de garage hebben, wilden we een grote koelkast in de keuken. Nou, dat is gelukt hoor. Hoeveel boodschappen we ook doen, het past altijd.” Koos: “Er is sowieso veel ruimte in de keuken. Aan beide zijdes van het kookeiland hebben we kastjes met blinde lades en we hebben een groot aanrecht. Dat is trouwens ook verhoogd omdat we allebei lang zijn.”

Nieuwe keuken met kookeiland Schroder

Adviseur Bas vertelt

“Het is heel belangrijk om objectief naar een ruimte te kijken. Ik laat me daarbij niet beïnvloeden door gebaande paden. Zo weet ik zeker dat we geen kans onbenut laten. Voor de keuken van Nicole en Koos zag ik de mogelijkheid voor een eiland-opstelling. Toen hadden we meteen een klik, want dat was precies wat zij ook graag wilden.”

“Hoe gek de wensen van een klant ook zijn, ik wil altijd uitgaan van het ideaalplaatje. Mijn ervaring leert dat er meer mogelijk is dan de klant vaak denkt. Zo werken we samen aan een stevige fundering. En als de indeling staat, is het tijd voor het leukste onderdeel: dan gaan we bouwen. In de showroom laat ik zien wat er mogelijk is qua materiaal, kleur, sfeer en uitstraling. Zo krijgen Nicole en Koos een duidelijk beeld bij de keuzes die ze maken. De VR-experience is een extra bevestiging. Op dat moment komt hun keuken tot leven.”

Badkamer & toilet

‘De bijzondere badkamervloer zorgt voor een ontspannen vakantiegevoel.’

Snel beslist

Omdat Nicole en Koos zo tevreden waren over hun keuken, lieten ze de badkamer en het toilet ook door van Wanrooij maken. “We zijn niet eens ergens anders gaan kijken.”

Nicole: “De badkamer was in één afspraak beslist. Ik had veel inspiratie opgedaan via Pinterest en wilde hexagonale tegels op de vloer. We stapten binnen bij de showroom en daar hadden ze als voorbeeld drie soorten hexagonale tegels door elkaar gelegd. Precies wat ik wilde!”

mediterraan badkamer hexagon tegels

Mediterrane sfeer

“De combinatie van kleuren en patronen van de drie verschillende tegels zorgt voor een mediterraan vakantiegevoel. De tegelzetter was toevallig Italiaans en begreep volledig welke sfeer we wilden in onze badkamer. Het ontspannen badhuis gevoel is compleet met de grote douche en het ligbad. We kozen een badkamermeubel in dezelfde stijl van het bad en de wastafel. Zo is het echt één geheel.”

Stap voor stap

Koos vertelt dat het gesprek met de adviseur bij van Wanrooij erg prettig verliep: “We wisten dat we de indeling niet meer konden veranderen omdat de bouw al zo ver gevorderd was. Toen we eenmaal binnenstapten bij van Wanrooij, gingen we toch een beetje los. Het is heel fijn dat de adviseur ons wat kaders gaf en slim meedacht over merken, materialen en mogelijke upgrades.”

“Hij nam de hele lijst met sanitair met ons door, vertelde wat standaard was en gaf advies over een eventuele aanpassing. Zo verliep ons keuzeproces heel systematisch, stap voor stap en weloverwogen.”

Bruin badmeubel met ronde spiegel en regendouche

Elke dag genieten

Nicole: “Het was extra fijn dat de badkamer kant-en-klaar was toen we de sleutel van ons huis kregen. Dat kon, omdat ons huis door de bouwtak van van Wanrooij gerealiseerd werd. Stel je voor dat we dat allemaal achteraf nog moesten regelen. Vanaf het moment dat we hier wonen, geniet ik nu elke dag van een bad.”

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Maak snel een afspraak en laat je adviseren door één van de adviseurs!