10 keukentips bij aankoop keuken

10 keukentips

Tips bij de aankoop van jouw nieuwe keuken

Tien handige tips waar je vast nog niet aan gedacht hebt bij het uitzoeken van je keuken: ontdek ze snel voordat je een keuken koopt!

Tip 1: kleur

Misschien is het je nog nooit opgevallen, maar keukenkastjes zijn aan de binnenkant bijna altijd wit. Wil je een exclusieve en unieke uitstraling? Kies dan voor kleur aan de binnenkant van je keukenkast. Vooral mooi als de buitenkant van je keuken een donkere kleur heeft, dan is het contrast niet zo groot en oogt de kleur niet ‘hard’. Dit is toepasbaar bij het merk Schröder en onze Huyscollectie.

Tip 2: wokken zonder gas

Ja het kan! Een wolkgerecht maken met inductie. Het mooie van inductie is dat de hitte mooi verdeeld wordt over de pan; een dunne plaatstalen wok werkt er dus perfect op. In tegenstelling tot ­koken op vuur til je de wok niet op, maar schep je de ingrediënten om.

Tip 3: afzuiging en verlichting in één

Wat zijn ze mooi! De afzuigkappen voor het kookeiland in de vorm van een lamp zijn nauwelijks als afzuigsysteem te herkennen. Mooi design met een uitstekende geurverwijdering gecombineerd. Zo is de afzuigkap nooit meer een storend element in de open keuken!

Tip 4: apparaat in de kast

Houd jij van een opgeruimde keuken? Er bestaat een uittrekplateau ten behoeve van je keukenapparaten. Handig voor in een hoge keukenkast.

Tip 5: exclusief systeem in je deuren

Scharnierdeuren in je keuken, het is de gewoonste zaak van de wereld. Wil je iets exclusiefs? Met deze deur kun je keukenapparatuur verbergen achter elegante schuifdeuren. Dit zorgt voor een opgeruimde en huiselijke uitstraling.

Wil je geen hoge kasten in je keuken? Kies dan voor en keuken met schuifdeuren die over elkaar heen schuiven. Zo hoef je geen ruimte te berekenen voor de openingshoek van een scharnierdeur.

Tip 6: telefoon draadloos opladen

Je komt thuis, loopt de keuken in en terwijl jij een lekkere maaltijd klaarmaakt laadt meteen je telefoon op. Gewoon op je werkblad, je hoeft hem alleen maar op de oplaadmodule te leggen.
Check of je telefoon geschikt is om draadloos op te laden.

Handige tip: leg nooit je pinpas of creditcard op de oplader. De magnetisch straling kan schadelijk zijn voor betaalpassen.

Tip 7: automatische kastdeur

Druk op de deur en de deur opent door middel van een ingebouwde motor in het scharnier. Een druk op de knop en de deur sluit geruisloos. Erg ergonomisch!

Tip 8: minder vingerafdrukken

Houd jij van een matte afwerking van jouw keuken, maar wil je niet een paar keer per dag de keuken poetsen? Kies dan voor een anti-fingerprint coating!

Tip 9: vaatwasser op hoogte

Heb jij ook je vaatwasser onder het keukenwerkblad, laag aan de grond? Met een kromme rug ruimen we de vaatwasser in en uit. Een veel ergonomische manier is om de vaatwasmachine op kniehoogte te laten monteren. Dit voortkomt rugklachten en je hebt onder de vaatwasser plek voor een lade met bijvoorbeeld tafellakens, keukendoeken en servetten.

oven op hoogte van Wanrooij keuken warenhuys
rechte keuken schiereiland

Top 10: Snijplank voor het raam

De vaat met de hand wassen in de spoelbak achter het raam terwijl je naar de buitenspelende kinderen kijkt, dat is voor de meesten al verleden tijd. Sinds de vaatwasser is uitgevonden brengen we niet meer zoveel tijd door bij de spoelbak. Waar breng jij het meeste tijd door in de keuken? In de praktijk staan we vaker aan het werkblad om ingrediënten uit te stallen, groente te snijden, brood te smeren of een taart te bakken. Zorg dus dat de werkruimte in de keuken voor het raam is, zo kun je tijdens het werken naar buiten kijken.

Meer inspiratie

Naast de praktische aspecten moet ook de stijl van de keuken en de opstelling bij jouw wensen passen. Ontdek 15 creatieve keukenopstellingen in dit artikel!

15 Ideeën voor een keukenopstelling

Gratis wooninspiratie e-magazine!

Download het e-magazine en laat je verrassen door handige tips, keukenweetjes, badkamerideeën en tegel inspiratie.