lichte keuken Industriele keuken SieMatic Van Wanrooij
Stoer en robuust...

...een industriële keuken

Een stoere keuken

Een nieuwe keuken uitzoeken is leuk! Maar er komen veel keuzes bij kijken. Zo zijn er oneindig veel stijlen en materialen. Trekt je aandacht naar een industriële keuken? Maar wat maakt nu een keuken industrieel?

  • Robuuste materialen: RVS, metaal en ruw hout.
  • Natuurlijke kleuren: Grijs, bruin, zwart en donkergroen. Dit geeft een mooi neutraal en natuurlijk effect.
donkere keuken Industriele keuken SieMatic Van Wanrooij

Een industriële uitstraling

Bij elke staal past wel een industriële keuken. Nieuwsgierig hoe? We zetten de mogelijkheden voor je op een rij! Welke stijl heb jij? Vind hier alle keuken ideeën voor de onderstaande stijlen.

  • Modern industriële keuken
  • Landelijk industriële keuken
  • Trendy industriële keuken
witte keuken Industriele keuken SieMatic Van Wanrooij

Strak maar met een robuust karakter

Vind je het strakke van een moderne woonstijl mooi? Ook daar past een industrieel moderne keuken bij. De moderne en industriële woonstijl kan namelijk prima samenkomen door een goede mix van materialen. Dit geeft een gebalanceerde combinatie van stoer, robuust en strak. Bekijk de voorbeelden van de ruwe, industriële materialen, maar dan wel strak afgewerkt zonder al te veel poespas zoals bij de moderne stijl.

Open, sfeervol en vol met hout elementen

En je fan van een sfeervolle, gezellige maar ook stoere woonstijl? Dan kan een industrieel landelijke keuken een mooie oplossing zijn voor in jouw woning. Bij de woonstijl landelijk denk je niet direct aan een industriële keuken. Tegenwoordig is landelijk en industrieel perfect te combineren door de houten keuken in het zwart uit te voeren. Ook kun je houten keukenkasten prachtig met werkbladen van staal, beton of rvs mixen. Je kunt het ook omwisselen, kies voor industriële keukenkasten en combineer dit met een houten werkblad. Voor welke keuze zou je gaan?

Bekijk houten keukens
moderne zwart keuken met hout keuken

Creëer meer ruimte met een kookeiland

Een industriële keuken met kookeiland is helemaal van deze tijd. Stoer, ruimtelijk en rauw. Hoe creëer je een industriële woonkeuken? Door goed te kijken naar de indeling van de keuken en de mogelijke opstelling van de keuken vergeleken met de rest van de leefruimte. Het fijnste van een industriële keuken met kookeiland is dat je bent verbonden met de woonkamer, zo vormt dit een mooi geheel. Voer de industriële stijl daarom ook door in andere meubels en overige elementen, zowel in de keuken als de woonkamer. Wist je dat je bij ons ook woonmeubelen in dezelfde stijl kan bestellen? Denk aan een dressoir, tv-meubel en hoge kastenwand voor de leesboeken.

Bekijk open keukens
zwart Industriele keuken SieMatic Van Wanrooij

Een ruige en unieke look maak je af met beton

Een betonlook keuken past perfect bij de industriële woonstijl. Met een betonlook maak je van de keuken een stoere, unieke en eigentijdse ruimte. Maar wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van beton?

  • Bij massief beton kan er na loop van tijd verkleuring zichtbaar zijn. Wil je dit niet riskeren? Kies dan voor betonlook keukenfrontjes of een aanrechtblad van keramiek.
  • Namaak beton is dat een goed alternatief als je veel zuurhoudende producten thuis hebt. Denk aan frisdrank of citroen. Dit reageert met massief beton en veroorzaakt vlekken die niet te verwijderen zijn.

Beton heeft ook de mogelijkheid om een moderne en landelijke uitstraling te creëren. Wat kies jij? Verschillende onderdelen of een gehele keuken in deze stijl.

betonlook keuken industrieel van Wanrooij

Ga verder naar de algemene keukenpagina of naar de pagina met verschillende keukenopstellingen.