Kookclub | Paas brunch plank

Ei muffins

Wat heb je nodig:

  • 7 eieren
  • 1 paprika
  • 1 bosui
  • handje spek | Vega tip: Voeg een handje spinazie toe i.p.v. spek
  • snufje zout en peper
  • 4 Cherry tomaatjes
  • Cupcake vormpjes

Ingrediënten tip: Voeg een handje geraspte kaas toe.

Stappenplan:

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Was de paprika, cherry tomaatjes en de bosui en snij deze in kleine stukjes
  • Klop de eieren luchtig en voeg de gesneden paprika en spek toe
  • Giet het ei mengel in de cupcakevormpjes
  • Voeg een halve cherry tomaat toe per muffin
  • Bak de ei muffins +- 25 minuten af. Ze zijn klaar als ze goudbruin zijn.

Broodtaart met zalm en komkommer

Wat heb je nodig:

  • 200 gram roomkaas
  • Ongesneden wit casino brood
  • 100 gram kruidenkaas
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 komkommer
  • Bieslook
  • Eventueel ter decoratie: eetbare bloemen, cherry tomaatjes en een gekookt ei
  • Spuitzak en kaasschaaf of dunschiller

Stappenplan:

  • Snij het kontje van het casinobrood af. En snij vervolgens 3 dikke plakken.
  • Vul de spuitzak met de kruidenkaas
  • Maak 3 lijnen kruidenkaas op één sneetje en smeer deze vervolgens uit.
  • Leg hier de helft van de plakjes zalm op. Eventueel kan je hier nog plakjes komkommer extra op doen.
  • Doe het tweede sneetje brood hierboven op
  • Maak weer 3 lijnen kruidenkaas en smeer deze uit
  • Leg hier de overige plakjes zalm op
  • Maak lange plakken van de komkommer en leg deze erbovenop
  • Doe het derde sneetje brood er bovenop
  • Smeer de bovenkant en zijkanten in met de roomkaas
  • Snij de bieslook op juiste hoogte en plak deze aan de zijkanten van je broodtaart
  • Decoreer de broodtaart naar keuze

Mini speculoos cheesecakes (no bake)

Wat heb je nodig:
Koekjesdeeg

  • 140 gram speculoos koek (Lotuskoek)
  • 70 gram roomboter

Beslag en topping:

  • 200 gram roomkaas
  • 400 ml ongeklopte slagroom
  • 16 gram klopfix
  • 8 gram vanillesuiker
  • 60 gram kristalsuiker

Stappenplan:

  • Doe de speculooskoek in de blender of hakmolen en maal deze fijn
  • Smelt de roomboter op laagvuur
  • Meng de gesmolten boter en de fijn gemaalde speculooskoek in een diepe kom
  • Pak een muffinvorm met cupcake cups. Schep een laagje van het koekjesdeeg in de vormpjes en druk deze goed aan. Leg deze afgedekt in de koelkast.
  • Doe de roomkaas samen met de klopfix, vanillesuiker en suiker in een diepe kom. Mix 1 minuut. Voeg beetje bij beetje de ongeklopte slagroom toe en mix goed.
  • Spuit het cheesecakebeslag over het koekjesdeeg. Leg deze afgedekt in de koelkast of vriezer om op te stijven
  • Decoreer de cakejes naar keuze

Decoratietip: Maak kleine vogelnestjes ter decoratie met gesmolten chocolade.

  • Smelt chocolade en doe dit in een kleine spuitzak
  • Spuit lange reepjes op bakpapier of op een marmeren plaat. Even uit laten harden en dan om een beker heen vouwen