Kijkje in de keuken, hoek opstelling, quooker, opbergruimte

Kijkje in de keuken van Henk en Marie-Pierre

Praktisch & duurzaam

Marie-Pierre en Henk kiezen voor een praktische én duurzame keuken. ‘Onze oude keuken was gedateerd en we wilden van gas naar inductie.’

Steengrijze keuken met bijpassend werkblad en achterwand. Met een oven onder de inductiekookplaat.

Kwaliteit

“Dit is de tweede keuken in dit huis, daarom konden we bepaalde keuzes vrij snel maken. Zo is de hoekopstelling hetzelfde gebleven, maar is de indeling veranderd. Ook wilden we liever meer lades en minder kastjes”, zegt Marie-Pierre.

Henk vult aan: “Voor mij was de overgang naar koken op inductie belangrijk. Ik wil dat ons huis klaar is voor de energietransitie en dit is een logisch moment om dat te doen. Bovendien wilden we geen ‘waaibomenhout’ keuken, maar een degelijk en goed product. Onze eerste keuken hadden we bij van Wanrooij gekocht. Die heeft jarenlang prima gefunctioneerd, dus we wisten dat het met de kwaliteit wel goed zat.”

Geen toeters en bellen

Toch ging het besluit van Marie-Pierre en Henk niet over één nacht ijs: “We zijn bij verschillende keukencentra gaan kijken voor inspiratie: welke toeters en bellen willen we wel, en welke hoeven we niet. Ook mochten we een kijkje nemen in de nieuwe keuken van onze buren. Zij vertelden waar ze blij mee waren en wat ze liever anders hadden gedaan. Daardoor werd ons idee over lades in plaats van kasten extra bevestigd. En de buurvrouw is nu jaloers op mijn Quooker”, zegt Marie-Pierre met een lach.

Quooker kraan RVS wasbak keuken

Best spannend

Eenmaal bij van Wanrooij nam adviseur Bjorn het echtpaar mee langs een aantal opstellingen in de showroom. Henk: “We vonden het moeilijk om de kleur uit te kiezen. Dan helpt het enorm als je een hele keuken ziet in plaats van een staaltje. Uiteindelijk hebben we voor een totaal andere kleur gekozen dan onze eerste keuken. En dat was best spannend.”

Kijkje in de keuken van Henk en Marie-Pierre hoekopstelling keuken
Siemens combi magnetron met stoomfunctie

Slimme keuzes maken

“Bjorn was aangenaam verrast door ons voorwerk”, vertelt Marie-Pierre. “We hadden over veel dingen al nagedacht en hij vond het leuk om samen met ons de puntjes op de i te zetten. Hij dacht ook echt met ons mee. Bjorn adviseerde een hoekkast van Le Mans, een ideale oplossing waar ik elke dag van geniet. Van een losse magnetron en oven gingen we naar een grote combimagnetron. Ook besloten we om de bestaande tegelwand eraf te halen en het werkblad door te laten lopen op de achterwand en bij de vensterbank. Dat geeft rust en maakt de keuken tot een mooi geheel.”

Van tekening naar werkelijkheid

Henk: “Bjorn maakte een tekening die we ook in 3D op de computer kregen. Plus we hebben de VR-experience gedaan. Dat hielp bij het bepalen van de indeling. Want uiteindelijk is deze best veel veranderd ten opzichte van onze oude keuken.”

“Op de dag dat de keuken geplaatst werd, bleek dat de bouwtekeningen niet helemaal overeenkwamen. Het was echt millimeterwerk, maar dat werd door de mensen van van Wanrooij heel netjes opgelost.” Marie-Pierre: “En nu gebruiken we onze keuken elke dag met veel plezier.”

huyscollectie keuken steengrijs inductiekookplaat