barcode scanner tegels

5 voordelen van een tegelvloer

Kies een tegelvloer

Wow, wist je dat er heel veel voordelen zitten aan een tegelvloer in je woonkamer? We vertellen je vijf handige voordelen waar je vast nog niet aan hebt gedacht bij het uitzoeken van je nieuwe tegelvloer. Ontdek ze hier:

1. Uitstraling

Tegels zijn er in allerlei formaten, uitvoeringen (keramisch – natuursteen) en dessigns denk hierbij bijvoorbeeld aan houtlook tegels, passend bij elke smaak. Het is daarmee een tijdloze en sfeervolle keuze waar je niet snel op uitgekeken bent.

Tegelvloer hout look
tegelvloer dessin vtwonen grijs

2. Levensduur

Tegels hebben van alle vloersoorten de langste levensduur en kunnen ook tegen een stootje. Een duurzame keuze dus, zowel voor het milieu als voor de portemenee.

3. Vloerverwarming

Tegels zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming en houden de warmte beter vast dan bijvoorbeeld PVC vloeren, waardoor het wamte verlies minimaler is. Tevens kunnen tegels een iets hogere temparatuur aan dan PVC. Zo verbruik je minder energie en bespaar je kosten.

hexagon zeshoek tegel warm
houtlook tegelvloer

4. Verkoelend

Tegels voelen heerlijk koel aan wanneer er geen gebruikt wordt gemaakt van de vloerverwarming. Heerlijk koel in de (steeds) warme(re) zomermaanden!

5. Onderhoud

Tegels zijn duurzaam en makkelijk in onderhoud. Ze zijn makkelijk schoon te krijgen. Even stofzuigen en dweilen en alles is weer schoon. Er kan ook geen stof tussen kieren en naden kruipen. Dweiltip: Lichtvochtige microvezeldoekjes zijn in staat om zonder toevoeging van reinigingsmiddelen de meeste alledaagse vervuilingen te verwijderen. Bij sterkere vervuiling kan een allesreiniger worden gebruikt. De allesreiniger zorgt ervoor dat het vuil gemakkelijker in het water wordt opgenomen.

grijze woonvloer grote tegels

Welke tegelvloer past bij jou?

Genoeg redenen dus om voor een tegelvloer te kiezen! Twijfel je nog? Je bent welkom in onze showroom om inspriatie op te doen! Liever een goed adviesgesprek? Vraag advies aan één van onze adviseurs. Zij helpen je er graag bij verder.

Maak een afspraak
badkamer keuken toilet tegels